Koopman digitaliseert logistiek proces met blockchain

Logistieke dienstverlener Koopman Logistics zet blockchain-technologie in om logistieke processen in het vervoer en opslag van nieuwe en gebruikte (lease)auto’s volledig te digitaliseren. Hiermee kunnen, volgens het bedrijf, kostenbesparingen worden gerealiseerd in de logistieke keten.

Santander Consumer Finance neemt aandeel in Vinturas

In april levert Koopman de eerste auto af waarvoor geen papieren vrachtbrief is aangemaakt. Voor de opdrachtgever van het transport, Pon Logistics, betekent dit een volledige digitalisering van het vervoer van de auto van de opslaglocatie naar de dealer. Daarmee wordt het afleverproces volledig digitaal afgehandeld. Omdat het hele proces zich bevindt in een blockchain-omgeving, zijn data optimaal beveiligd en onveranderbaar.

Volgens Jon Kuiper, CEO Koopman Logistics Group, maakt blockchain het mogelijk om logistieke data versleuteld op te slaan, zodat manipulatie niet meer mogelijk is. "Door in de hele logistieke keten alle data van het voertuig vast te leggen, geven we onze klanten mogelijkheden om het inzicht in hun keten te vergroten en hun processen te optimaliseren. Bovendien wordt zo voorkomen dat met kilometerstanden wordt gefraudeerd, een bekend probleem bij de internationale verkoop van gebruikte voertuigen."

Klanten van Koopman zijn automobielfabrikanten, importeurs, leasemaatschappijen en grote fleetowners. Na de operationele tests van het volledig digitaliseren van het logistieke proces met behulp van blockchain zal Koopman Logistics Group de technologie voor al zijn klanten beschikbaar maken.

Koopman 

 

Koopman digitaliseert logistiek proces met blockchain - Automobielmanagement.nl

Koopman digitaliseert logistiek proces met blockchain

Logistieke dienstverlener Koopman Logistics zet blockchain-technologie in om logistieke processen in het vervoer en opslag van nieuwe en gebruikte (lease)auto’s volledig te digitaliseren. Hiermee kunnen, volgens het bedrijf, kostenbesparingen worden gerealiseerd in de logistieke keten.

Santander Consumer Finance neemt aandeel in Vinturas

In april levert Koopman de eerste auto af waarvoor geen papieren vrachtbrief is aangemaakt. Voor de opdrachtgever van het transport, Pon Logistics, betekent dit een volledige digitalisering van het vervoer van de auto van de opslaglocatie naar de dealer. Daarmee wordt het afleverproces volledig digitaal afgehandeld. Omdat het hele proces zich bevindt in een blockchain-omgeving, zijn data optimaal beveiligd en onveranderbaar.

Volgens Jon Kuiper, CEO Koopman Logistics Group, maakt blockchain het mogelijk om logistieke data versleuteld op te slaan, zodat manipulatie niet meer mogelijk is. "Door in de hele logistieke keten alle data van het voertuig vast te leggen, geven we onze klanten mogelijkheden om het inzicht in hun keten te vergroten en hun processen te optimaliseren. Bovendien wordt zo voorkomen dat met kilometerstanden wordt gefraudeerd, een bekend probleem bij de internationale verkoop van gebruikte voertuigen."

Klanten van Koopman zijn automobielfabrikanten, importeurs, leasemaatschappijen en grote fleetowners. Na de operationele tests van het volledig digitaliseren van het logistieke proces met behulp van blockchain zal Koopman Logistics Group de technologie voor al zijn klanten beschikbaar maken.

Koopman