Het multidisciplinaire team van de UT is sinds begin september bezig geweest met het ontwerpen, bouwen en testen van de nieuwe auto. Dit heeft de Aurora One 10 km/u sneller gemaakt dan zijn voorganger. En hij rijdt… 1 op 1000.

Ook uiterlijk is de auto anders. Het Green Team Twente koos dit jaar niet voor rood, maar voor groen en maakte een volledig nieuw aerodynamisch ontwerp. De strakke lijnen benadrukken het nieuwe aerodynamisch design en de groene kleur onderstreept de groene identiteit van het Green Team.

Shell Eco-Marathon

Begin juli reist het team naar Londen af. Ze nemen deel aan de Shell Eco-Marathon: de grootste zuinigheidsrace ter wereld. Tijdens deze race willen de studenten laten zien dat Green Team Twente bij de top hoort. Anders dan in voorgaande jaren ligt de focus dit jaar naast efficiëntie ook op snelheid. Tijdens de Drivers’ World Championship wil het team bewijzen dat hun auto niet alleen zuinig is, maar ook echt kan racen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding