Hyundai stelt in een memo aan dealers in een aantal landen dat er wereldwijd te weinig batterijen voorradig zijn om aan de sterk stijgende vraag naar elektrische voertuigen te voldoen. De problemen lijken bij Hyundai zelf ook de komst van een nieuwe versie van de Ioniq Electric met een groter bereik in de wielen te rijden.  

Ook een nieuw model, de Kona Electric, zal zo goed als zeker vertraging oplopen. In de Verenigde Staten heeft Hyundai vanwege de problemen de leaseprijzen voor haar elektrische auto’s de afgelopen weken al flink verhoogd.

De Nederlandse importeur geeft aan dat de auto’s gewoon geleverd kunnen worden. Het model Ioniq Electric zelfs direct vanuit voorraad. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding