Nu ook ongeval met zelfrijdende-auto Waymo (filmpje)

Een automatisch rijdende auto van Waymo, het zusterbedrijf van Google, is dit weekend in de Amerikaanse stad Chandler, Arizona, aangereden door een andere automobilist.

Op video-opnamen uit de auto is te zien dat de wagen van Waymo met tamelijk hoge snelheid een andere auto tegemoet rijdt die door een uitwijkmanoevre op de verkeerde weghelft terecht was gekomen. Volgens de politie kwamen de inzittenden van beide auto’s er met lichte verwondingen vanaf.

Waymo onderhoudt in Chandler een taxidienst met autonoom rijdende mini-vans. Het ongeval leidt opnieuw tot vraagtekens over de veiligheid van zelfrijdende auto’s. In maart kwam in de VS een voetgangster om het leven toen ze plotseling de weg overstak en werd aangereden door een automatisch rijdende taxi van Uber. Eerder al zijn in de Verenigde Staten bij ongevallen met Tesla’s die op de Autopilot reden zeker twee bestuurders om het leven gekomen.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nu ook ongeval met zelfrijdende-auto Waymo (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Nu ook ongeval met zelfrijdende-auto Waymo (filmpje)

Een automatisch rijdende auto van Waymo, het zusterbedrijf van Google, is dit weekend in de Amerikaanse stad Chandler, Arizona, aangereden door een andere automobilist.

Op video-opnamen uit de auto is te zien dat de wagen van Waymo met tamelijk hoge snelheid een andere auto tegemoet rijdt die door een uitwijkmanoevre op de verkeerde weghelft terecht was gekomen. Volgens de politie kwamen de inzittenden van beide auto’s er met lichte verwondingen vanaf.

Waymo onderhoudt in Chandler een taxidienst met autonoom rijdende mini-vans. Het ongeval leidt opnieuw tot vraagtekens over de veiligheid van zelfrijdende auto’s. In maart kwam in de VS een voetgangster om het leven toen ze plotseling de weg overstak en werd aangereden door een automatisch rijdende taxi van Uber. Eerder al zijn in de Verenigde Staten bij ongevallen met Tesla’s die op de Autopilot reden zeker twee bestuurders om het leven gekomen.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding