Toyota meer in nieuwe mobiliteit in Europa

Toyota heeft een nieuwe vestiging geopend in Londen die als taak heeft om op technologie gebaseerde producten en diensten voor nieuwe mobiliteit te zoeken die zijn afgestemd op de Europese markt.

Toyota meer in nieuwe mobiliteit in Europa

Het kantoor maakt deel uit van Toyota Connected en wordt in eerste instantie bemand door 35 tot 50 data-experts, technici en software ontwikkelaars. Toyota zal zes miljoen euro investeren in het project.

De vestiging in Londen zal samen met dealers en distributeurs nieuwe ‘shared mobility’ diensten lanceren die gericht zijn op consumenten, bedrijven, overheden en andere geïnteresseerden, aldus een verklaring van Toyota Motor Europe. Gedacht moet dan worden aan zaken als rit-delen, auto-delen of op afstand afleveren. "Dit is een volgende stap in onze voortdurende groei als mobiliteitsbedrijf," verwoordt Agustin Martin, vice-president connected car and mobility bij Toyota Motor Europe die de nieuwe vestiging gaat leiden.

Toyota meer in nieuwe mobiliteit in Europa - Automobielmanagement.nl

Toyota meer in nieuwe mobiliteit in Europa

Toyota heeft een nieuwe vestiging geopend in Londen die als taak heeft om op technologie gebaseerde producten en diensten voor nieuwe mobiliteit te zoeken die zijn afgestemd op de Europese markt.

Toyota meer in nieuwe mobiliteit in Europa

Het kantoor maakt deel uit van Toyota Connected en wordt in eerste instantie bemand door 35 tot 50 data-experts, technici en software ontwikkelaars. Toyota zal zes miljoen euro investeren in het project.

De vestiging in Londen zal samen met dealers en distributeurs nieuwe ‘shared mobility’ diensten lanceren die gericht zijn op consumenten, bedrijven, overheden en andere geïnteresseerden, aldus een verklaring van Toyota Motor Europe. Gedacht moet dan worden aan zaken als rit-delen, auto-delen of op afstand afleveren. "Dit is een volgende stap in onze voortdurende groei als mobiliteitsbedrijf," verwoordt Agustin Martin, vice-president connected car and mobility bij Toyota Motor Europe die de nieuwe vestiging gaat leiden.