Miljarden nodig voor EV-geschikt stroomnet Duitsland

Om het elektriciteitsnet geschikt te maken voor de grote toestroom aan elektrische auto’s is alleen al in Duitsland de komende tien jaar zeker elf miljard euro aan investeringen nodig.

CBS: productie groene elektriciteit neemt snel toe

Met dat geld kunnen dan tegen 2030 4,7 miljoen laadpunten zijn geïnstalleerd – waarvan de helft bij woningen – maar ook zijn miljarden nodig om het netwerk dat al die laadpunten moet voeden sterker te maken en meer capaciteit te geven, stelt het Duitse adviesbureau TCW.

Op dit moment telt Duitsland nog niet meer dan rond de 130.000 laadpunten. Dat zal in snel tempo toe moeten nemen om aan de vraag te voldoen, aldus TCW. "De capaciteit van het stroomnet begint daarbij echter steeds meer een bottleneck te vormen," denkt directeur prof. Horst Wildermann, hoogleraar aan de TU van München.

Miljarden nodig voor EV-geschikt stroomnet Duitsland - Automobielmanagement.nl

Miljarden nodig voor EV-geschikt stroomnet Duitsland

Om het elektriciteitsnet geschikt te maken voor de grote toestroom aan elektrische auto’s is alleen al in Duitsland de komende tien jaar zeker elf miljard euro aan investeringen nodig.

CBS: productie groene elektriciteit neemt snel toe

Met dat geld kunnen dan tegen 2030 4,7 miljoen laadpunten zijn geïnstalleerd – waarvan de helft bij woningen – maar ook zijn miljarden nodig om het netwerk dat al die laadpunten moet voeden sterker te maken en meer capaciteit te geven, stelt het Duitse adviesbureau TCW.

Op dit moment telt Duitsland nog niet meer dan rond de 130.000 laadpunten. Dat zal in snel tempo toe moeten nemen om aan de vraag te voldoen, aldus TCW. "De capaciteit van het stroomnet begint daarbij echter steeds meer een bottleneck te vormen," denkt directeur prof. Horst Wildermann, hoogleraar aan de TU van München.