Eerste prioriteit van dit Partnership for Transportation Innovation and Opportunity PTIO is de veiligheid maar ook baanzekerheid van zowel het publiek als ook iedereen die momenteel bij de bouw en het gebruik van auto’s betrokken is.

"Zorgen dat autonoom rijdende auto’s veilig opereren is van fundamenteel belang om betere banenkansen voor die mensen te scheppen. Daarom willen we zoveel mogelijk partijen bij ons onderzoek betrekken," zegt directeur Maureen Westphal van PTIO. Volgens Amerikaanse statistieken zijn alleen al in de VS momenteel zeker 3,8 miljoen mensen werkzaam als bestuurder van een voertuig, of het nu een bus- of taxichauffeur of een vrachtrijder is. Ruim de helft van hen zijn vrachtauto chauffeurs wier toekomst wordt bedreigd door de komst van zelfrijdende trucks. Daarnaast telt de auto-industrie zelf ook miljoenen banen die in ieder geval drastisch veranderen door de zelfrijd-technologie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding