‘Uber zou automatisch rijden op moeten geven’

Uber geeft veel te veel geld uit aan de ontwikkeling van automatisch rijdende auto’s. De laatste tijd kost dat onderzoek Uber elk kwartaal 125 tot 150 miljoen dollar. In de afgelopen drie jaar is de rekening al opgelopen tot twee miljard dollar terwijl er nog geen enkel zicht is op het op de markt brengen van zelfrijdende auto’s.

uber

Dat stellen enkele grote aandeelhouders van Uber, meldt The Information. Na een redelijk verlopen eerste kwartaal – mede door de verkoop van enkele activiteiten – heeft Uber in de afgelopen drie maanden weer 891 miljoen verlies geleden. Rond een derde daarvan is gespendeerd aan het verder ontwikkelen van automatisch rijden. ‘Weggegooid geld’, zeggen enkele grote partijen achter Uber, die dan ook willen dat de afdeling die dat werk doet wordt afgestoten.

Het verlies is overigens wel een stuk minder dan in het tweede kwartaal van vorig jaar want toen werd 1,1 miljard dollar rood geschreven. In die afgelopen drie maanden noteerde Uber wereldwijd voor 12,01 miljard dollar aan boekingen, 41 procent meer dan een jaar eerder. Dat leverde het bedrijf achter al die deelritten zelf 2,7 miljard dollar aan omzet op, ruim de helft meer op jaarbasis. Uber stelt daarbij nog altijd op koers te zijn om dit jaar de 10 miljard dollar aan omzet te overschrijden.

‘Uber zou automatisch rijden op moeten geven’ - Automobielmanagement.nl

‘Uber zou automatisch rijden op moeten geven’

Uber geeft veel te veel geld uit aan de ontwikkeling van automatisch rijdende auto’s. De laatste tijd kost dat onderzoek Uber elk kwartaal 125 tot 150 miljoen dollar. In de afgelopen drie jaar is de rekening al opgelopen tot twee miljard dollar terwijl er nog geen enkel zicht is op het op de markt brengen van zelfrijdende auto’s.

uber

Dat stellen enkele grote aandeelhouders van Uber, meldt The Information. Na een redelijk verlopen eerste kwartaal – mede door de verkoop van enkele activiteiten – heeft Uber in de afgelopen drie maanden weer 891 miljoen verlies geleden. Rond een derde daarvan is gespendeerd aan het verder ontwikkelen van automatisch rijden. ‘Weggegooid geld’, zeggen enkele grote partijen achter Uber, die dan ook willen dat de afdeling die dat werk doet wordt afgestoten.

Het verlies is overigens wel een stuk minder dan in het tweede kwartaal van vorig jaar want toen werd 1,1 miljard dollar rood geschreven. In die afgelopen drie maanden noteerde Uber wereldwijd voor 12,01 miljard dollar aan boekingen, 41 procent meer dan een jaar eerder. Dat leverde het bedrijf achter al die deelritten zelf 2,7 miljard dollar aan omzet op, ruim de helft meer op jaarbasis. Uber stelt daarbij nog altijd op koers te zijn om dit jaar de 10 miljard dollar aan omzet te overschrijden.