Ford roept oplaadkabels terug

Ford gaat de eigenaren van ongeveer 50.000 elektrische auto’s vragen de daarbij geleverde oplaadkabels terug te brengen omdat die brand kunnen veroorzaken. Ford stelt dat het weet van enkele branden maar weigert te zeggen om hoeveel gevallen dat dan gaat.

De kabels horen bij onder meer elektrische versies van de Focus en de C-Max die gebouwd zijn tussen 2012 en 2015. Van die auto’s zijn er alles bij elkaar meer dan 100.000 verkocht. Ford zal de betrokken klanten per e-mail informeren dat ze de 120-Volts kabel bij de dealer moeten omruilen voor een nieuwe.

Die zijn dan voorzien van een zogenaamde ‘thermistor’ die het opladen automatisch stopt als de stekker of het oplaadpunt oververhit dreigen te raken. Tegelijk waarschuwt Ford de automobilisten dat ze thuis van een geschikt oplaadpunt gebruik moeten maken om problemen te voorkomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford roept oplaadkabels terug - Automobielmanagement.nl

Ford roept oplaadkabels terug

Ford gaat de eigenaren van ongeveer 50.000 elektrische auto’s vragen de daarbij geleverde oplaadkabels terug te brengen omdat die brand kunnen veroorzaken. Ford stelt dat het weet van enkele branden maar weigert te zeggen om hoeveel gevallen dat dan gaat.

De kabels horen bij onder meer elektrische versies van de Focus en de C-Max die gebouwd zijn tussen 2012 en 2015. Van die auto’s zijn er alles bij elkaar meer dan 100.000 verkocht. Ford zal de betrokken klanten per e-mail informeren dat ze de 120-Volts kabel bij de dealer moeten omruilen voor een nieuwe.

Die zijn dan voorzien van een zogenaamde ‘thermistor’ die het opladen automatisch stopt als de stekker of het oplaadpunt oververhit dreigen te raken. Tegelijk waarschuwt Ford de automobilisten dat ze thuis van een geschikt oplaadpunt gebruik moeten maken om problemen te voorkomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding