Toyota investeert half miljard in Uber

Toyota investeert een half miljard dollar in Uber. Beide bedrijven gaan samen autonoom rijdende taxi’s verder ontwikkelen. Toyota gaat daarvoor MPV’s van het model Sienna inzetten die vanaf 2021 in de Uber-netwerken moeten gaan rijden.

Twee jaar geleden sloten Toyota en Uber al een strategische alliantie in het kader waarvan Uber-rijders tegen gunstige voorwaarden een Toyota kunnen leasen en die via Uber ook afrekenen.

Toyota zet sterk in op zelfrijdende auto’s en wil die ook daadwerkelijk op de weg hebben tijdens de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo waarvan het automerk één van de hoofdsponsors is. Eerder al opende Toyota een groot testcentrum voor autonoom rijden in Michigan waar het vooral manoeuvres laat testen die tot nu toe te gevaarlijk worden geacht voor de openbare weg.

Bovendien investeerde het eerder 2,8 miljard dollar in een bedrijf dat software voor autonoom rijden ontwikkelt. Uber werkt op haar beurt wat autonoom rijden betreft ook samen met Volvo dat een grote vloot auto’s voor dit doel beschikbaar stelt. Daarnaast nam het Japanse internetconcern Softbank onlangs een belang van 20 procent in Uber.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toyota investeert half miljard in Uber - Automobielmanagement.nl

Toyota investeert half miljard in Uber

Toyota investeert een half miljard dollar in Uber. Beide bedrijven gaan samen autonoom rijdende taxi’s verder ontwikkelen. Toyota gaat daarvoor MPV’s van het model Sienna inzetten die vanaf 2021 in de Uber-netwerken moeten gaan rijden.

Twee jaar geleden sloten Toyota en Uber al een strategische alliantie in het kader waarvan Uber-rijders tegen gunstige voorwaarden een Toyota kunnen leasen en die via Uber ook afrekenen.

Toyota zet sterk in op zelfrijdende auto’s en wil die ook daadwerkelijk op de weg hebben tijdens de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo waarvan het automerk één van de hoofdsponsors is. Eerder al opende Toyota een groot testcentrum voor autonoom rijden in Michigan waar het vooral manoeuvres laat testen die tot nu toe te gevaarlijk worden geacht voor de openbare weg.

Bovendien investeerde het eerder 2,8 miljard dollar in een bedrijf dat software voor autonoom rijden ontwikkelt. Uber werkt op haar beurt wat autonoom rijden betreft ook samen met Volvo dat een grote vloot auto’s voor dit doel beschikbaar stelt. Daarnaast nam het Japanse internetconcern Softbank onlangs een belang van 20 procent in Uber.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding