Toyota haalt 2,4 miljoen hybride auto’s terug

Toyota roept eigenaren van 2,43 miljoen hybride auto’s op hun voertuig naar de werkplaats te brengen. Het gaat om modellen met een elektrische aandrijflijn en benzinemotor, gebouwd tussen oktober 2008 en november 2014.

prius

Toyota heeft een probleem geconstateerd met het hybridesysteem, waardoor de auto kan stilvallen. De recall treft onder meer eigenaren van een Prius of Auris wereldwijd. Concreet gaat het om 1,25 miljoen auto’s in Japan, 830.000 in Noord-Amerika en 290.000 in Europa. Auto’s verkocht in andere regio’s moeten ook terug.

Volgens Toyota kan het in ‘uitzonderlijke gevallen gebeuren dat een voertuig niet naar een ‘failsafe’ modus schakelt bij fouten in het hybridesysteem waardoor de auto kan stilvallen’. Er zijn tot nu toe geen situaties bekend waarbij dit tot ongevallen heeft geleid.

Toyota haalt 2,4 miljoen hybride auto’s terug - Automobielmanagement.nl

Toyota haalt 2,4 miljoen hybride auto’s terug

Toyota roept eigenaren van 2,43 miljoen hybride auto’s op hun voertuig naar de werkplaats te brengen. Het gaat om modellen met een elektrische aandrijflijn en benzinemotor, gebouwd tussen oktober 2008 en november 2014.

prius

Toyota heeft een probleem geconstateerd met het hybridesysteem, waardoor de auto kan stilvallen. De recall treft onder meer eigenaren van een Prius of Auris wereldwijd. Concreet gaat het om 1,25 miljoen auto’s in Japan, 830.000 in Noord-Amerika en 290.000 in Europa. Auto’s verkocht in andere regio’s moeten ook terug.

Volgens Toyota kan het in ‘uitzonderlijke gevallen gebeuren dat een voertuig niet naar een ‘failsafe’ modus schakelt bij fouten in het hybridesysteem waardoor de auto kan stilvallen’. Er zijn tot nu toe geen situaties bekend waarbij dit tot ongevallen heeft geleid.