Microsoft en Volkswagen werken samen aan ‘connected car’

Microsoft en Volkswagen hebben aangekondigd dat ze samen de Volkswagen Automotive Cloud zullen ontwerpen. De Volkswagen Automotive Cloud vormt volgens hen een ‘digitaal ecosysteem’, waarbij auto’s uit de VW Groep altijd verbonden zijn met de cloud en deel uitmaken van het IoT, het Internet of Things.

Microsoft en Volkswagen werken samen aan 'connected car'

De Duitse autobouwer stelt verder te kijken dan alleen maar elektrische auto’s en autonome technologie. Het is integendeel de bedoeling om een fantastische ervaring te creëren voor bestuurders, van zodra ze hun voertuig betreden, het vervolgens gebruiken en tot slot verlaten.

De Automotive Cloud moet populaire extra toepassingen op een gebruiksvriendelijke manier samen doen werken om een weergaloze (rij)ervaring te doen ontstaan. Net daar komt Microsoft om de hoek piepen.
‘Het strategische partnership met Microsoft zal onze digitale transformatie een formidabele boost bezorgen’, stelt Herbert Diess, CEO van Volkswagen AG. ‘Beide bedrijven vormen daarbij een uitzonderlijk goede match. Samen zullen we een sleutelrol spelen bij het vormen van de toekomst van de auto-mobiliteit.’

Concreet komt het er op neer dat de Volkswagen Automotive Cloud volledig nieuw zal ontwikkeld worden, aangedreven door Mirosoft’s Azure cloud en het IoT Edge platform. Microsoft cloud services zoals Azure IoT, PowerBI en Skype zullen het voortouw nemen van deze gebruikerservaring, met telematics (monitoring en analyse) van het rijgedrag en software-updates waarvoor klanten niet naar de garage hoeven. Het eindresultaat moet zijn dat vanaf 2020 meer dan 5 miljoen nieuwe Volkswagen-auto’s per jaar volledig ‘connected’ zullen zijn en dat ze deel zullen uitmaken van de IoT-cloud.

Nieuwe fabriek nabij Redmond

Als onderdeel van het partnership zal Volkswagen een nieuw cloud-ontwerp kantoor openen in de VS, in de buurt van het hoofdkwartier van Microsoft in Redmond. Er wordt verwacht dat er in de nabije toekomst ongeveer 300 ingenieurs zullen werken. Volgens Volkswagen is het ultieme doel dat Volkswagen zich transformeert tot een softwaregedreven bedrijf, dat direct kan connecteren met haar gebruikers en klanten, waarbij op meerdere manieren diverse diensten worden aangeboden.

Microsoft en Volkswagen werken samen aan ‘connected car’ - Automobielmanagement.nl

Microsoft en Volkswagen werken samen aan ‘connected car’

Microsoft en Volkswagen hebben aangekondigd dat ze samen de Volkswagen Automotive Cloud zullen ontwerpen. De Volkswagen Automotive Cloud vormt volgens hen een ‘digitaal ecosysteem’, waarbij auto’s uit de VW Groep altijd verbonden zijn met de cloud en deel uitmaken van het IoT, het Internet of Things.

Microsoft en Volkswagen werken samen aan 'connected car'

De Duitse autobouwer stelt verder te kijken dan alleen maar elektrische auto’s en autonome technologie. Het is integendeel de bedoeling om een fantastische ervaring te creëren voor bestuurders, van zodra ze hun voertuig betreden, het vervolgens gebruiken en tot slot verlaten.

De Automotive Cloud moet populaire extra toepassingen op een gebruiksvriendelijke manier samen doen werken om een weergaloze (rij)ervaring te doen ontstaan. Net daar komt Microsoft om de hoek piepen.
‘Het strategische partnership met Microsoft zal onze digitale transformatie een formidabele boost bezorgen’, stelt Herbert Diess, CEO van Volkswagen AG. ‘Beide bedrijven vormen daarbij een uitzonderlijk goede match. Samen zullen we een sleutelrol spelen bij het vormen van de toekomst van de auto-mobiliteit.’

Concreet komt het er op neer dat de Volkswagen Automotive Cloud volledig nieuw zal ontwikkeld worden, aangedreven door Mirosoft’s Azure cloud en het IoT Edge platform. Microsoft cloud services zoals Azure IoT, PowerBI en Skype zullen het voortouw nemen van deze gebruikerservaring, met telematics (monitoring en analyse) van het rijgedrag en software-updates waarvoor klanten niet naar de garage hoeven. Het eindresultaat moet zijn dat vanaf 2020 meer dan 5 miljoen nieuwe Volkswagen-auto’s per jaar volledig ‘connected’ zullen zijn en dat ze deel zullen uitmaken van de IoT-cloud.

Nieuwe fabriek nabij Redmond

Als onderdeel van het partnership zal Volkswagen een nieuw cloud-ontwerp kantoor openen in de VS, in de buurt van het hoofdkwartier van Microsoft in Redmond. Er wordt verwacht dat er in de nabije toekomst ongeveer 300 ingenieurs zullen werken. Volgens Volkswagen is het ultieme doel dat Volkswagen zich transformeert tot een softwaregedreven bedrijf, dat direct kan connecteren met haar gebruikers en klanten, waarbij op meerdere manieren diverse diensten worden aangeboden.