"Gezamenlijke investeringen met mensen die elkaar aanvullen is volstrekt logisch. De ontwikkeling van en verdere business met autonoom rijdende auto’s kost miljarden en miljarden dollars in de ene regio. Het is dan logisch om de risico’s van en beloningen voor autonoom rijden te spreiden over meerdere regio’s," zegt Sherif Marakby, CEO van Ford Autonomous Vehicles en tot voor kort werkzaam bij Uber. Hij heeft het daarbij zowel over de kosten om autonoom rijden verder op te zetten als over het vervolgens daadwerkelijk produceren van dergelijke auto’s. "We hopen op den duur tienduizenden autonoom rijdende auto’s op de weg te brengen." 

Samenwerking Volkswagen groep

Marakby’s uitlatingen in de Financial Times voeden de al langer rondzingende geruchten dat Ford ook op dit gebied nauwe samenwerking zoekt met de Volkswagen Groep. Beide bedrijven hebben de handen al ineen geslagen bij bestelwagens maar zoeken ook actief naar andere gebieden waarop ze bij elkaar kunnen komen, heeft financieel directeur Bob Shanks al eerder verklaard. CEO Herbert Diess van VW sprak vorige week nog over samenwerking met Ford bij elektrische auto’s. De kans is groot dat Diess het onderwerp verder ter sprake brengt als hij volgende week een verder toekomstplan aan de Raad van Bestuur van de Duitse autogroep voorlegt.