De vakjury van de Automotive Innovation Award 2019 heeft de helft van zijn ontvangen inzendingen genomineerd voor de halve finale. De vijftien nominaties zijn gelijk verdeeld over de categorieën Technology, Services en Challenging Concepts. Ze spelen vrijwel allemaal in op de trends duurzame mobiliteit en connectiviteit.

Het aanstormend automotive talent is samengevoegd in de categorie Challenging Concepts. In de categorie Technology hebben drie van de vijf nominaties betrekking op hybride of elektrisch vervoer. In de categorie Services bieden vier van de vijf genomineerden een digitaal platform aan, waarbij de toepassingen uiteenlopen van deelscooters tot slim verkeersmanagement.  

Finale

De genomineerden zijn uitgenodigd voor een persoonlijke presentatie voor de vakjury. Alle kandidaten worden onderworpen aan een reeks kritische vragen. Op basis van de presentaties en de antwoorden selecteert de jury per categorie drie innovaties voor de finale. Medio december maakt de jury de finalisten bekend. De ontknoping van de Automotive Innovation Award 2019 vindt plaats op 11 februari 2019.

Bekijk op de website van Engineersonline alle genomineerden