‘Verzelfstandiging GM Cruise staat op de kaart’

Bestuursvoorzitter van General Motors Dan Amman wordt op 1 januari CEO van Cruise, de GM-divisie die zich specifiek bezig houdt met autonoom rijden. Dat nieuws, dat een beetje verstopt zat tussen de aankondiging van massale ontslagen bij GM, heeft de geruchten dat Cruise op niet al te lange termijn verzelfstandigd wordt verder aangewakkerd.

General Motors kocht Cruise in 2016 van de oprichters Kyle Vogt en Dan Kan, die ook na de komst van Amman aanblijven. Sinds de overname is Cruise gegroeid van net veertig naar nu ruim duizend werknemers. General Motors zelf heeft er miljarden ingepompt terwijl Honda en de Japanse investeerder SoftBank recentelijk met grote bedragen in Cruise zijn gestapt. 

Cruise wil binnen korte tijd de eerste automatisch rijdende auto’s in de verkoop zien te brengen. Amerikaanse bronnen suggereren nu dat General Motors de divisie, die al grotendeels zelfstandig draait, helemaal op eigen benen wil zetten. Dat maakt het makkelijker investeerders aan te trekken, zeker als Cruise ook zelf naar de beurs gebracht zou worden. Dat alles zou bovendien miljarden in het laatje brengen bij General Motors dat dat geld gezien de huidige problemen uitstekend kan gebruiken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

‘Verzelfstandiging GM Cruise staat op de kaart’ - Automobielmanagement.nl

‘Verzelfstandiging GM Cruise staat op de kaart’

Bestuursvoorzitter van General Motors Dan Amman wordt op 1 januari CEO van Cruise, de GM-divisie die zich specifiek bezig houdt met autonoom rijden. Dat nieuws, dat een beetje verstopt zat tussen de aankondiging van massale ontslagen bij GM, heeft de geruchten dat Cruise op niet al te lange termijn verzelfstandigd wordt verder aangewakkerd.

General Motors kocht Cruise in 2016 van de oprichters Kyle Vogt en Dan Kan, die ook na de komst van Amman aanblijven. Sinds de overname is Cruise gegroeid van net veertig naar nu ruim duizend werknemers. General Motors zelf heeft er miljarden ingepompt terwijl Honda en de Japanse investeerder SoftBank recentelijk met grote bedragen in Cruise zijn gestapt. 

Cruise wil binnen korte tijd de eerste automatisch rijdende auto’s in de verkoop zien te brengen. Amerikaanse bronnen suggereren nu dat General Motors de divisie, die al grotendeels zelfstandig draait, helemaal op eigen benen wil zetten. Dat maakt het makkelijker investeerders aan te trekken, zeker als Cruise ook zelf naar de beurs gebracht zou worden. Dat alles zou bovendien miljarden in het laatje brengen bij General Motors dat dat geld gezien de huidige problemen uitstekend kan gebruiken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding