Als onderdeel van het partnership gaat Seat in China een nieuwe serie door JAC Volkswagen ontwikkelde elektrische auto’s leveren. Het R&D-centrum richt zich dan ook op elektrificatie, connectiviteit en autonoom rijden. 

Li Ming, president van JAC Volkswagen: “Elektrificatie en het slimmer maken van auto’s zijn de voornaamste zaken in de transformatie die op dit moment plaatsvindt in de auto-industrie.”

Dr. Christian Vollmer, Seat vice-president voor productie en logistiek, alsmede lid van de Raad van Toezicht van JAC Volkswagen, verklaarde: China is ‘s werelds marktleider op het gebied van elektrische auto’s en wij willen samen met onze partners een bijdrage leveren om mobiliteit meer en meer duurzaam te maken.”

E-mobiliteit vormt samen met digitalisatie, connectiviteit en autonoom rijden de toekomst van de mobiliteitsindustrie en China heeft zichzelf op de kaart gezet als belangrijke speler in deze transformatie.