Daimler koopt voor 20 miljard aan batterijcellen

Daimler heeft voor ruim 20 miljard euro aan batterijcellen gekocht op de wereldmarkt. De orders daarvoor lopen door tot 2030. De batterijcellen zijn bestemd voor het wereldwijde productie-netwerk van batterijen voor Mercedes-Benz maar ook voor de elektrische bestelwagens, autobussen en vrachtwagens die Daimler gaat bouwen.

daimler ev

Mercedes-Benz gaat zelf één miljard investeren in de wereldwijde productie van batterijen. Dat netwerk moet op den duur bestaan uit acht batterijfabrieken in Duitsland, de Verenigde Staten en Azië. Eén fabriek in Kamenz is al in bedrijf, een tweede op dezelfde locatie gaat begin 2019 draaien. Daarna komen er nog twee batterijenfabrieken in Stuttgart-Untertürkheim, en één in Sindelfingen, Beijing, Bangkok en Tuscaloosa. 

CEO dr. Dieter Zetsche: “Ons elektrisch-offensief begint aan momentum te winnen. Nadat we miljarden hebben geïnvesteerd in de ontwikkeling van onze elektrische vloot en de uitbreiding van ons wereldwijde batterijnetwerk zetten we nu de volgende stap. Met de aankoop van batterijcellen voor meer dan 20 miljard euro gaan we consistent vooruit met de transformatie van onze onderneming naar een elektrische toekomst. We plannen in totaal 130 elektrische varianten voor Mercedes-Benz in 2022. Daarnaast komen er ook elektrische bestelwagens, bussen en vrachtauto’s.’’ 

Volgens Daimler leidt inkoop van de batterijcellen op de wereldmarkt ertoe dat de best mogelijke technologie wordt geleverd terwijl het bedrijf zich kan concentreren op de batterij-assemblage. 

Daimler koopt voor 20 miljard aan batterijcellen - Automobielmanagement.nl

Daimler koopt voor 20 miljard aan batterijcellen

Daimler heeft voor ruim 20 miljard euro aan batterijcellen gekocht op de wereldmarkt. De orders daarvoor lopen door tot 2030. De batterijcellen zijn bestemd voor het wereldwijde productie-netwerk van batterijen voor Mercedes-Benz maar ook voor de elektrische bestelwagens, autobussen en vrachtwagens die Daimler gaat bouwen.

daimler ev

Mercedes-Benz gaat zelf één miljard investeren in de wereldwijde productie van batterijen. Dat netwerk moet op den duur bestaan uit acht batterijfabrieken in Duitsland, de Verenigde Staten en Azië. Eén fabriek in Kamenz is al in bedrijf, een tweede op dezelfde locatie gaat begin 2019 draaien. Daarna komen er nog twee batterijenfabrieken in Stuttgart-Untertürkheim, en één in Sindelfingen, Beijing, Bangkok en Tuscaloosa. 

CEO dr. Dieter Zetsche: “Ons elektrisch-offensief begint aan momentum te winnen. Nadat we miljarden hebben geïnvesteerd in de ontwikkeling van onze elektrische vloot en de uitbreiding van ons wereldwijde batterijnetwerk zetten we nu de volgende stap. Met de aankoop van batterijcellen voor meer dan 20 miljard euro gaan we consistent vooruit met de transformatie van onze onderneming naar een elektrische toekomst. We plannen in totaal 130 elektrische varianten voor Mercedes-Benz in 2022. Daarnaast komen er ook elektrische bestelwagens, bussen en vrachtauto’s.’’ 

Volgens Daimler leidt inkoop van de batterijcellen op de wereldmarkt ertoe dat de best mogelijke technologie wordt geleverd terwijl het bedrijf zich kan concentreren op de batterij-assemblage.