MEB-platform geeft VW concurrentievoordeel

Volkswagen meldt dat het MEB-platform, dat zal worden gebruikt voor de ‘I.D.’ elektrische-voertuigen, nog schaalbaarder zal zijn dan het MQB-platform dat nu al wordt gebruikt in 80 procent van alle VW-modellen met een benzinemotor.

vw id

Vanwege die flexibiliteit verwacht Volkswagen een schaalvoordeel te hebben ten opzichte van de concurrentie als het gaat om de productie van EV’s. “Met dit platform kunnen we volume maken door dezelfde onderdelen te gebruiken in verschillende modellen,” aldus projectleider Tino Fuhrmann. Zo komen er slechts twee aandrijflijnen en één ‘permanent synchronous motor’ (PSM) voor alle auto’s.

VW heeft hier al veel ervaring met gedeelde techniek. Het MQB-platform wordt gebruikt in miljoenen auto’s van de Volkswagen Groep, van de VW Polo tot de Skoda Superb. Tegen het einde van 2022 zal Volkswagen al 27 MEB-modellen hebben geïntroduceerd binnen de merken VW, Audi, Skoda en Seat. De verwachting is dat er 10 miljoen auto’s gebouwd gaan worden op de eerste generatie van het MEB-platform. 

MEB-platform geeft VW concurrentievoordeel - Automobielmanagement.nl

MEB-platform geeft VW concurrentievoordeel

Volkswagen meldt dat het MEB-platform, dat zal worden gebruikt voor de ‘I.D.’ elektrische-voertuigen, nog schaalbaarder zal zijn dan het MQB-platform dat nu al wordt gebruikt in 80 procent van alle VW-modellen met een benzinemotor.

vw id

Vanwege die flexibiliteit verwacht Volkswagen een schaalvoordeel te hebben ten opzichte van de concurrentie als het gaat om de productie van EV’s. “Met dit platform kunnen we volume maken door dezelfde onderdelen te gebruiken in verschillende modellen,” aldus projectleider Tino Fuhrmann. Zo komen er slechts twee aandrijflijnen en één ‘permanent synchronous motor’ (PSM) voor alle auto’s.

VW heeft hier al veel ervaring met gedeelde techniek. Het MQB-platform wordt gebruikt in miljoenen auto’s van de Volkswagen Groep, van de VW Polo tot de Skoda Superb. Tegen het einde van 2022 zal Volkswagen al 27 MEB-modellen hebben geïntroduceerd binnen de merken VW, Audi, Skoda en Seat. De verwachting is dat er 10 miljoen auto’s gebouwd gaan worden op de eerste generatie van het MEB-platform.