De joint venture wil ‘zorgen voor persoonlijke vrijheid van klanten op het gebied van stedelijke mobiliteit.’ “Bij hun tochten door de stad bewegen klanten zich door een naadloos verbonden en duurzaam ecosysteem dat autodelen, ritdelen, parkeren, betalen en multimodaliteit vanuit één bron combineert en met een paar clicks beschikbaar is,’’ verwoorden de Duitse autobedrijven. Al eerder hebben ze laten weten dat de joint-venture gevestigd wordt in Berlijn. 

Op de terreinen die ze tot de nieuwe mobiliteit rekenen tellen beide bedrijven afzonderlijk al vele miljoenen gebruikers. Zo tellen ParkNow en Parkmobile Group samen meer dan 27 miljoen klanten in Europa en Noord-Amerika. Bij autodelen beheren de platforms Car2Go en DriveNow momenteel 20.000 voertuigen in 30 grote steden in de hele wereld. Op het gebied van ritdelen bedienen meer dan 250.000 bestuurders bijna 16 miljoen klanten via onder meer mytaxi, Chauffeur Privé en Clever Taxi.