Tesla belooft superchargers in heel Europa

Tesla breidt het aantal superchargers in Europa sterk uit en zal in 2020 het hele continent afgedekt hebben. “Van Ierland tot Kiev, van Noorwegen tot Turkije,’’ belooft CEO Elon Musk in een Tweet. Hij reageerde daarmee op een vraag van een Ier die net een Model X heeft gekocht maar bang is dat hij die niet overal op kan laden.

tesla supercharger

“Ja, het aantal supercharger wordt volgend jaar uitgebreid naar heel Europa,’’ verzekerde Musk hem. Eerder al beloofde hij dat er in 2019 een supercharger binnen bereik zal zijn voor 90 tot 95 procent van de bevolking. Of hij die belofte waar kan maken blijft – opnieuw – de vraag want tot nu toe blijft het aantal van die oplaadplaatsen achter bij de voorspellingen. 

Tesla beloofde eerder dat er eind dit jaar 18.000 superchargers in werking zouden zijn terwijl de laatste tellingen blijven steken bij 11.853. Musk heeft verder beloofd dat er ook van die laadpunten komen in Afrikaanse landen maar verbond daar verder geen aantallen aan.

Tesla belooft superchargers in heel Europa - Automobielmanagement.nl

Tesla belooft superchargers in heel Europa

Tesla breidt het aantal superchargers in Europa sterk uit en zal in 2020 het hele continent afgedekt hebben. “Van Ierland tot Kiev, van Noorwegen tot Turkije,’’ belooft CEO Elon Musk in een Tweet. Hij reageerde daarmee op een vraag van een Ier die net een Model X heeft gekocht maar bang is dat hij die niet overal op kan laden.

tesla supercharger

“Ja, het aantal supercharger wordt volgend jaar uitgebreid naar heel Europa,’’ verzekerde Musk hem. Eerder al beloofde hij dat er in 2019 een supercharger binnen bereik zal zijn voor 90 tot 95 procent van de bevolking. Of hij die belofte waar kan maken blijft – opnieuw – de vraag want tot nu toe blijft het aantal van die oplaadplaatsen achter bij de voorspellingen. 

Tesla beloofde eerder dat er eind dit jaar 18.000 superchargers in werking zouden zijn terwijl de laatste tellingen blijven steken bij 11.853. Musk heeft verder beloofd dat er ook van die laadpunten komen in Afrikaanse landen maar verbond daar verder geen aantallen aan.