LEVC, het vroegere Manganese Bronze, wilde over een jaar of drie rond de 5.000 van die bestelauto’s bouwen in haar fabriek in Coventry waar ook de taxi’s vandaan komen. Die doelstelling wordt nu op z’n minst een paar jaar naar voren geschoven. Het bedrijf heeft niet meegedeeld of dat gevolgen heeft voor de werkgelegenheid. 

 

De ééntons bestelwagens wordt gebaseerd op de elektrische Londense taxi waarmee LEVC wel veel succes heeft. "Net als de rest van de auto-industrie hebben we te kampen met een aantal enorme uitdagingen, sterkere concurrentie en zich snel ontwikkelende technologie,’’ zegt CEO Chris Gubbey in Automotive News Europe.

 

Veel grote autofabrikanten waaronder Ford en Opel hebben een elektrische bestelwagen op stapel staan terwijl ook de Streetscooter van Deutsche Post een groot succes is. LEVC gaat samen met het Chinese moederbedrijf wel door met de ontwikkeling van elektrische bestelwagens in China omdat de vraag daar op een hoog niveau blijft.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding