Tien jaar later zal het aandeel vol-elektrische auto’s kunnen oplopen naar 12 procent maar dat is nog steeds veel minder dan wat de overheid voor ogen heeft. Dat voorspelt het Federaal Planbureau van België in een studie ‘Vooruitzichten van de transportvraag in België tegen 2040’.

De Belgische planners denken zelfs dat over een goede twintig jaar nog steeds één op de drie nieuwe personenauto’s een diesel zal zijn. Samen met benzine nemen auto’s met een verbrandingsmotor tegen die tijd nog altijd zeker de helft van de markt voor hun rekening. De automobielfederatie Febiac is niet verrast door die voorspelling, aldus economisch dagblad De Tijd. ‘’De nieuwste diesels presteren vaak beter dan benzinewagens’’, zegt Michel Martens, directeur van de studiedienst. “Ik zou de diesel niet afschrijven.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding