Alfen heeft afgelopen jaar een omzet geboekt van 101,9 miljoen euro. Dat is 37 procent meer dan in 2017 en het dubbele van de omzet van vier jaar geleden. De aangepaste winst daalde echter van 4,9 naar 3,6 miljoen door hoge investeringen in ‘smart grid’ oplossingen en in energie-opslag. Het beursgenoteerde Alfen haalde vorig jaar 28 procent van de omzet uit het buitenland terwijl dat een jaar eerder nog 18 procent was. Die groei van het internationale aandeel is vooral te danken aan het betreden van de markt in Frankrijk, Zweden en Finland.

Van de omzet komt niet meer dan 12,3 miljoen van opladen van elektrische voertuigen. Dat was wel 37 procent meer dan de 9 miljoen in 2017. Alfen profiteert hier van de sterke groei van het EV-wagenpark, het binnenhalen van nieuwe klanten en de internationalisatie. Alfen investeert ook onder meer in de ontwikkeling van nieuwe methoden voor het opladen van die voertuigen. ‘’Nieuwe elektrische voertuigen vereisen meer opladers thuis, op kantoor en op openbare plekken. Afgelopen jaar was het lanceren van enkele nieuwe modellen met een groter bereik en lagere prijs vertraagd maar voor 2019 wordt een sterke groei in EV’s voorzien.’’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding