Volvo kan straks niet harder dan 180 km per uur

Volvo gaat vanaf volgend jaar al haar nieuwe auto’s begrenzen op 180 kilometer per uur. Op dit moment haalt een nieuwe Volvo nog zeker 200 km/uur maar dat moet minder worden om de veiligheid voor zowel de inzittenden zelf als het overige verkeer te verbeteren.

Volvo kan straks niet harder dan 180 km per uur

‘’We zenden hiermee een sterke boodschap uit over de gevaren van te hard rijden,’’ zegt Volvo Cars. Volvo heeft al een Vision 2020 met als doel dat niemand meer om het leven komt of zwaargewond raakt in een nieuwe Volvo. Dat is ‘één van de meest ambitieuze visies op veiligheid in de auto-industrie’. Maar Volvo Cars zegt zich te realiseren dat technologie alleen niet voldoende is om dat doel te bereiken. ‘’Het probleem met te hard rijden is dat boven een bepaalde snelheid de in-car veiligheidstechnologie en slim ontwerp van de infrastructuur niet meer voldoende zijn om ernstige verwondingen of doden bij een ongeval te vermijden.’’

Daarom wordt nu ook de blik gericht op het gedrag van de bestuurder zelf waar te hard rijden één van de grootste problemen vormt. ‘’Volvo is een leider op het gebied van veiligheid, dat zijn we altijd geweest en dat zullen we altijd blijven,’’ zegt CEO Håkan Samuelsson. ‘’De snelheid begrenzen is geen oplossing voor alles maar het is de moeite waard als we er maar één leven mee kunnen sparen. We willen een discussie op gang brengen over de vraag of automakers het recht of misschien zelfs de plicht hebben om technologie in hun auto’s te installeren die het rijgedrag kan veranderen om problemen als te hard rijden, rijden onder invloed of afleiding het hoofd te bieden. We hebben daar nog geen duidelijk antwoord op maar we geloven er in om de leider te worden in de discussie en een pionier te zijn.’’

Volvo kan straks niet harder dan 180 km per uur - Automobielmanagement.nl

Volvo kan straks niet harder dan 180 km per uur

Volvo gaat vanaf volgend jaar al haar nieuwe auto’s begrenzen op 180 kilometer per uur. Op dit moment haalt een nieuwe Volvo nog zeker 200 km/uur maar dat moet minder worden om de veiligheid voor zowel de inzittenden zelf als het overige verkeer te verbeteren.

Volvo kan straks niet harder dan 180 km per uur

‘’We zenden hiermee een sterke boodschap uit over de gevaren van te hard rijden,’’ zegt Volvo Cars. Volvo heeft al een Vision 2020 met als doel dat niemand meer om het leven komt of zwaargewond raakt in een nieuwe Volvo. Dat is ‘één van de meest ambitieuze visies op veiligheid in de auto-industrie’. Maar Volvo Cars zegt zich te realiseren dat technologie alleen niet voldoende is om dat doel te bereiken. ‘’Het probleem met te hard rijden is dat boven een bepaalde snelheid de in-car veiligheidstechnologie en slim ontwerp van de infrastructuur niet meer voldoende zijn om ernstige verwondingen of doden bij een ongeval te vermijden.’’

Daarom wordt nu ook de blik gericht op het gedrag van de bestuurder zelf waar te hard rijden één van de grootste problemen vormt. ‘’Volvo is een leider op het gebied van veiligheid, dat zijn we altijd geweest en dat zullen we altijd blijven,’’ zegt CEO Håkan Samuelsson. ‘’De snelheid begrenzen is geen oplossing voor alles maar het is de moeite waard als we er maar één leven mee kunnen sparen. We willen een discussie op gang brengen over de vraag of automakers het recht of misschien zelfs de plicht hebben om technologie in hun auto’s te installeren die het rijgedrag kan veranderen om problemen als te hard rijden, rijden onder invloed of afleiding het hoofd te bieden. We hebben daar nog geen duidelijk antwoord op maar we geloven er in om de leider te worden in de discussie en een pionier te zijn.’’