Vanaf 2020 komt de technologie in alle nieuwe Volvo’s en zal het ook in heel Europa werken. In oudere auto’s kunnen de systemen desgewenst ook ingebouwd worden, voegt Volvo daar aan toe. De communicatie tussen de auto’s verloopt via een cloud-based netwerk. Het gladheidsalarm werkt door informatie over de staat van de weg te verzamelen via Volvo’s die in de buurt rijden.

Hazard light alert zendt een seintje uit zodra ergens in de omgeving in een Volvo de alarmlichten worden aangezet. ‘’Gegevens rond de veiligheid in real-time delen met andere auto’s kan ertoe bijdragen om ongelukken te voorkomen,’’ zegt Malin Ekholm die het Volvo Cars Safety Centre leidt. Volvo maakt al geruime tijd veel werk van de veiligheid. Zo worden alle nieuwe Volvo’s binnenkort ook begrensd op 180 kilometer per uur terwijl ze nu nog 200 kunnen halen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding