Vergeten waar je de autosleutels gelaten hebt komt het meeste voor, terwijl één op de drie ondervraagden ze ook weleens helemaal kwijt is geweest.

Statussymbool

Het idee dat autosleutels van een bekend merk als statussymbool werden gezien lijkt bovendien helemaal tot het verleden te behoren. Bijna 40 procent van de Duitse ondervraagden kan zich dan ook goed voorstellen dat ze in plaats van sleutels hun smartphone gaan gebruiken. “De voordelen van digitale autosleutels zijn duidelijk, het is gemakkelijk, veilig en altijd en overal bij de hand,’’ denkt Harald Kröger, bestuursvoorzitter van Bosch Automotive Electronics dan ook.

Perfectly Keyless app

Bosch heeft daarom de Perfectly Keyless app ontwikkeld waarmee je je auto kunt openen en starten zonder de sleutel maar ook zonder de smartphone er bij te pakken. Sensoren in de auto herkennen dan die smartphone van de eigenaar of gebruiker en halen de auto van het slot af maar alleen voor die éne persoon. Bosch stelt daarbij dat het veiligheidsniveau te vergeleken is met vingerafdruktechnologie. Het systeem kan daarbij ook snel gedeactiveerd worden als de smartphone zelf niet te vinden is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding