Autopilot stond aan bij dodelijk ongeval Tesla Model 3

Bij een fatale botsing van een Tesla Model 3 tegen een truck met oplegger was de Autopilot van de auto geactiveerd. Dat heeft de National Transportation Safety Board na een onderzoek meegedeeld.

Autopilot stond aan bij volgend dodelijk ongeval Tesla

Bij de aanrijding op 1 maart in Delray Beach, Florida, kwam de 50-jarige bestuurder van de auto om het leven. De NTSB heeft vastgesteld dat hij de Autopilot tien seconden voor de klap in werking had gesteld. Volgens de NTSB hebben noch de Autopilot noch de bestuurder op één of andere manier geprobeerd de aanrijding te voorkomen.

Tesla heeft de gang van zaken inmiddels bevestigd. De autofabrikant wijst er daarbij weer op dat haar berijders inmiddels meer dan anderhalf miljard kilometer hebben afgelegd met ingeschakelde Autopilot. Het is, voor zover bekend, de vierde keer dat een Tesla op Autopilot betrokken raakte bij een dodelijk ongeval. Het nieuwe geval lijkt erg op dat in een andere stad in Florida, Gainesville, waarbij een Tesla op een de weg overstekende vrachtcombinatie knalde. Dat ongeval dateert echter inmiddels wel al van drie jaar geleden.

Het rapport van de National Transportation Safety Board is HIER terug te vinden.

Autopilot stond aan bij dodelijk ongeval Tesla Model 3 - Automobielmanagement.nl

Autopilot stond aan bij dodelijk ongeval Tesla Model 3

Bij een fatale botsing van een Tesla Model 3 tegen een truck met oplegger was de Autopilot van de auto geactiveerd. Dat heeft de National Transportation Safety Board na een onderzoek meegedeeld.

Autopilot stond aan bij volgend dodelijk ongeval Tesla

Bij de aanrijding op 1 maart in Delray Beach, Florida, kwam de 50-jarige bestuurder van de auto om het leven. De NTSB heeft vastgesteld dat hij de Autopilot tien seconden voor de klap in werking had gesteld. Volgens de NTSB hebben noch de Autopilot noch de bestuurder op één of andere manier geprobeerd de aanrijding te voorkomen.

Tesla heeft de gang van zaken inmiddels bevestigd. De autofabrikant wijst er daarbij weer op dat haar berijders inmiddels meer dan anderhalf miljard kilometer hebben afgelegd met ingeschakelde Autopilot. Het is, voor zover bekend, de vierde keer dat een Tesla op Autopilot betrokken raakte bij een dodelijk ongeval. Het nieuwe geval lijkt erg op dat in een andere stad in Florida, Gainesville, waarbij een Tesla op een de weg overstekende vrachtcombinatie knalde. Dat ongeval dateert echter inmiddels wel al van drie jaar geleden.

Het rapport van de National Transportation Safety Board is HIER terug te vinden.