De data uit verschillende automerken en ook landen worden samen met informatie over de infrastructuur gedeeld via een gedecentraliseerde ‘data collaboration architecture’. TomTom speelt daarbij een leidende rol, onder meer bij het verwerken van de data en het ‘terugsturen’ naar andere voertuigen die onderweg zijn maar ook naar wegbeheerders.

Ralf-Peter Schäfer, Vice-President Traffic and Travel bij TomTom: “Verhogen van de veiligheid op de weg in Europa staat hoog op de agenda van de EU en de nationale regeringen en ook op onze agenda. TomTom heeft een visie van veiliger wegen zonder opstoppingen en emissies. Onze betrokkenheid bij deze proef onderschrijft dat.”

BMW heeft al meegedeeld dat het sowieso doorgaat met het EU Data Task Force project ook als andere partijen na een afgesproken proeftijd van een jaar af zouden haken.