Seat zet drones in voor onderdelendistributie

De Seat-fabriek in Barcelona gaat voor de levering van onderdelen gebruikmaken van drones. De drones gaan vanuit het lokale logistieke centrum onderdelen leveren aan de verderop gelegen productiefaciliteit.

Gisteren werden officieel de eerste componenten via drones tussen de twee locaties vervoerd. Het gaat vooralsnog om stuurwielen een airbags.

Just in time

Het pilotproject wordt uitgevoerd onder supervisie van de Spanish Aviation Safety and Security Agency (AESA) en bestaat in de experimentele fase uit diverse vluchten per dag. De implementatie van drones verbetert volgens SEAT de flexibiliteit van de productielijnen. Op basis van het principe van just-in-time levering realiseren de drones over een afstand van ruim 2 kilometer een tijdsbesparing van 80 procent.

Slimmer

De autofabrikant doorloopt momenteel een proces om de fabriek in Barcelona nog slimmer, digitaler en connected te maken, om zo de efficiency, flexibiliteit en duurzaamheid verder te vergroten. Onderdelendistributie via drones betekent een aanzienlijke reductie in CO2-uitstoot, waarbij de batterijen van de drones met behulp van hernieuwbare energie worden opgeladen, zo laat het bedrijf weten.

Seat zet drones in voor onderdelendistributie - Automobielmanagement.nl

Seat zet drones in voor onderdelendistributie

De Seat-fabriek in Barcelona gaat voor de levering van onderdelen gebruikmaken van drones. De drones gaan vanuit het lokale logistieke centrum onderdelen leveren aan de verderop gelegen productiefaciliteit.

Gisteren werden officieel de eerste componenten via drones tussen de twee locaties vervoerd. Het gaat vooralsnog om stuurwielen een airbags.

Just in time

Het pilotproject wordt uitgevoerd onder supervisie van de Spanish Aviation Safety and Security Agency (AESA) en bestaat in de experimentele fase uit diverse vluchten per dag. De implementatie van drones verbetert volgens SEAT de flexibiliteit van de productielijnen. Op basis van het principe van just-in-time levering realiseren de drones over een afstand van ruim 2 kilometer een tijdsbesparing van 80 procent.

Slimmer

De autofabrikant doorloopt momenteel een proces om de fabriek in Barcelona nog slimmer, digitaler en connected te maken, om zo de efficiency, flexibiliteit en duurzaamheid verder te vergroten. Onderdelendistributie via drones betekent een aanzienlijke reductie in CO2-uitstoot, waarbij de batterijen van de drones met behulp van hernieuwbare energie worden opgeladen, zo laat het bedrijf weten.