Uit een enquête onder 5.000 consumenten en ook nog eens 5.000 auto- en tech-experts in de VS is gebleken dat er nog weinig vertrouwen bestaat in autonoom rijdende voertuigen en elektrisch rijden. “Het zal nog zeker een decennium duren voordat autonoom rijden goed ontvangen zal worden op de markt en waarschijnlijk nog jaren langer voordat elektrische auto’s gemeengoed kunnen worden.” Power schat daarbij dat de verkopen van nieuwe EV’s pas over een jaar of tien die van auto’s met een verbrandingsmotor zullen benaderen. 

Hoofd autoresearch Kristin Kolodge waarschuwt dan ook dat de autofabrikanten er goed aan doen de ‘bewegingen’ op de markt te testen voordat ze een echte omslag gaan maken: “Ze moeten er wel zeker van zijn dat de consument dezelfde weg wil volgen als zij, en ook in dezelfde richting gaat. Dat schijnt op dit moment niet het geval te zijn. De autofabrikanten moeten weten waar de consument staat voor wat betreft het begrijpen en accepteren van nieuwe mobiliteitstechnologie.” Power waarschuwt dan ook dat het ‘nog vele jaren zal duren voordat al die enorme investeringen terugverdiend gaan worden’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding