Pininfarina, Bosch en Benteler ontwikkelen EV-platform

Pininfarina gaat samen met Bosch Engineering en Benteler een krachtig EV-platform ontwikkelen dat als basis voor de toekomstige Automobili Pininfarina-modellen zal dienen.

De drie bedrijven bundelen hun krachten om door onderzoek en constante evaluatie te komen tot het beste technische platformconcept. Ook wordt overwogen om het platform aan te bieden aan andere autofabrikanten om ‘toegevoegde synergiën te bereiken en een snellere acceptatie mogelijk te maken’ van elektrische voertuigen in alle marktsegmenten.

“Terwijl andere EV-platforms worden ontwikkeld, markeert deze samenwerking het eerste initiatief van drie partners van wereldklasse om een ​​platform te ontwikkelen dat specifiek is afgestemd op de plannen voor luxe en hoogwaardige elektrische voertuigen van Automobili Pininfarina, en mogelijk voor andere autofabrikanten die vooruitgang willen boeken in dit segment, ” aldus Michael Perschke, CEO van Automobili Pininfarina.

De toekomstplannen van Pininfarina omvatten de introductie van drie nieuwe SUV’s en nog een mysteriemodel dat zal worden ontwikkeld onder het Pura Vision-ontwerpmodel van het merk en zijn drie waarden: mooi design, uitzonderlijke luxe en opwindende prestaties. Het nieuwe platform zal het merk helpen uitbreiden naar andere segmenten met nieuwe luxe EV-modellen. Pininfarina ontwikkelt momenteel de Battista, een elektrische hypercar, waarvoor de 2000 pk sterke Rimac C Two de meeste onderdelen doneerde.

Pininfarina, Bosch en Benteler ontwikkelen EV-platform - Automobielmanagement.nl

Pininfarina, Bosch en Benteler ontwikkelen EV-platform

Pininfarina gaat samen met Bosch Engineering en Benteler een krachtig EV-platform ontwikkelen dat als basis voor de toekomstige Automobili Pininfarina-modellen zal dienen.

De drie bedrijven bundelen hun krachten om door onderzoek en constante evaluatie te komen tot het beste technische platformconcept. Ook wordt overwogen om het platform aan te bieden aan andere autofabrikanten om ‘toegevoegde synergiën te bereiken en een snellere acceptatie mogelijk te maken’ van elektrische voertuigen in alle marktsegmenten.

“Terwijl andere EV-platforms worden ontwikkeld, markeert deze samenwerking het eerste initiatief van drie partners van wereldklasse om een ​​platform te ontwikkelen dat specifiek is afgestemd op de plannen voor luxe en hoogwaardige elektrische voertuigen van Automobili Pininfarina, en mogelijk voor andere autofabrikanten die vooruitgang willen boeken in dit segment, ” aldus Michael Perschke, CEO van Automobili Pininfarina.

De toekomstplannen van Pininfarina omvatten de introductie van drie nieuwe SUV’s en nog een mysteriemodel dat zal worden ontwikkeld onder het Pura Vision-ontwerpmodel van het merk en zijn drie waarden: mooi design, uitzonderlijke luxe en opwindende prestaties. Het nieuwe platform zal het merk helpen uitbreiden naar andere segmenten met nieuwe luxe EV-modellen. Pininfarina ontwikkelt momenteel de Battista, een elektrische hypercar, waarvoor de 2000 pk sterke Rimac C Two de meeste onderdelen doneerde.