Tegelijkertijd werken er op dezelfde locatie dan ook 700 mensen in de batterijcel fabriek die Volkswagen Groep er samen gaat bouwen met het Zweedse Northvolt.

Met de pilot wil de VW Groep ervaring opdoen en kennis opbouwen over de productie van batterijcellen in Duitsland zelf. De VW Groep gaat de komende tijd meer dan een miljard euro investeren in deze activiteit waarvan, zoals eerder aangekondigd, 900 miljoen in de fabriek met Northvolt. De bouw van die fabriek moet volgend jaar beginnen.

De activiteiten rond de batterijcel worden ondergebracht bij het verzelfstandigde Volkswagen Group Components. Inkoopdirecteur dr. Stefan Sommer: “De ontwikkeling, het testen en de productie van batterijcellen bij elkaar brengen in Salzgitter markeert een volgende mijlpaal voor ons grote elektrisch-offensief. Door de know-how op één locatie te poolen zorgen we ervoor dat we onze activiteiten vooruit stuwen bij de ontwikkeling van batterijcellen als sleutelcomponent in de elektrificatie.” VW hoopt volgend jaar op dezelfde locatie ook een pilot te beginnen met het recyclen van autobatterijen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding