De Nederlandse marktleider op het gebied van recycling en inzameling van batterijen en accu’s heeft een speciaal blusmiddel, N-EXT, waarmee brandende en smeulende Li-ion batterijen (en andere vaste stoffen) kunnen worden geblust. BSS heeft ook De containers voor transport van beschadigde en defecte EV en HEV auto’s ontwikkeld, die zijn voorzien van een geïntegreerd automatisch aerosol FirePro firefighting system.

Veiligheid bij calamiteiten

“Als erkend leverancier bij FOCWA kunnen wij nog beter in contact komen met schadeherstelbedrijven die herstelwerkzaamheden uitvoeren bij elektrische voertuigen”, vertelt Johan van Peperzeel, directeur Van Peperzeel, aandeelhouder van BSS.  “Wij kunnen de leden van FOCWA een veilige opslag- en werkplek bieden waarbij een calamiteit in de kiem gesmoord kan worden zonder dat dit grote gevolgen heeft voor het bedrijf en haar omgeving.”

Maxim Bakker, verantwoordelijk voor erkend leveranciers bij FOCWA, vult aan: “Als brancheorganisatie kunnen wij gespecialiseerde bedrijven met een toegevoegde waarde voor onze leden en de sector in het algemeen met elkaar verbinden. Voor onze schadeherstelbedrijven willen we het eenvoudig maken om in contact te komen met erkende leveranciers. Op deze manier kunnen zij zich volledig blijven focussen op hun core business.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding