‘Mitsubishi trapt op rem met ontwikkeling diesels’

Automaker Mitsubishi steekt geen tijd en geld meer in de ontwikkeling van nieuwe dieselmotoren. Eind 2021 zullen er ook geen dieselversies van de populairste modellen van de Japanners meer uit de fabrieken rollen. Bij minder populaire modellen zal sprake zijn van een aanzienlijke vermindering van het dieselaanbod.

Dat schrijft de Japanse zakenkrant Nikkei. De plannen van Mitsubishi passen in de wereldwijde trend in de auto-industrie om de focus op dieselontwikkeling terug te brengen. Voertuigen met een diesel raken ook steeds meer uit de gratie, vooral in Europa. De verwachting is dat de verkoop van dieselvoertuigen in de komende tien jaar met 40 procent zal dalen.

Het resterende dieselwerk van Mitsubishi zal louter nog bestaan uit het upgraden van bestaande modellen. Het gaat dan onder meer om de populaire Outlander SUV.
Eerder maakten Japanse branchegenoten als Nissan, Honda en Toyota al soortgelijke stappen bekend. Ook het Franse Renault is van plan de productie van diesels tot een minimum te beperken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

‘Mitsubishi trapt op rem met ontwikkeling diesels’ - Automobielmanagement.nl

‘Mitsubishi trapt op rem met ontwikkeling diesels’

Automaker Mitsubishi steekt geen tijd en geld meer in de ontwikkeling van nieuwe dieselmotoren. Eind 2021 zullen er ook geen dieselversies van de populairste modellen van de Japanners meer uit de fabrieken rollen. Bij minder populaire modellen zal sprake zijn van een aanzienlijke vermindering van het dieselaanbod.

Dat schrijft de Japanse zakenkrant Nikkei. De plannen van Mitsubishi passen in de wereldwijde trend in de auto-industrie om de focus op dieselontwikkeling terug te brengen. Voertuigen met een diesel raken ook steeds meer uit de gratie, vooral in Europa. De verwachting is dat de verkoop van dieselvoertuigen in de komende tien jaar met 40 procent zal dalen.

Het resterende dieselwerk van Mitsubishi zal louter nog bestaan uit het upgraden van bestaande modellen. Het gaat dan onder meer om de populaire Outlander SUV.
Eerder maakten Japanse branchegenoten als Nissan, Honda en Toyota al soortgelijke stappen bekend. Ook het Franse Renault is van plan de productie van diesels tot een minimum te beperken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding