Peugeot-baas eens met Schot: auto wordt duurder

“Ja, auto’s worden duurder. Neem de gemiddelde auto van vandaag de dag. Die zal de komende jaren drastisch veranderen. Het wordt steeds meer elektrisch, connected en autonoom. Als je al die technologische innovaties bij elkaar telt dan verhoog je uiteraard de prijs.”

Peugeot-baas eens met Schot: auto wordt duurder

Jean-Philippe Imparato, CEO van Peugeot, is het volstrekt eens met wat zijn collega Bram Schot van Audi onlangs stelde: de prijs van een auto gaat omhoog. In een interview met Fleeteurope benadrukt hij echter dat die prijs niet van elastiek is. “We moeten hier heel voorzichtig opereren. We kunnen op volle snelheid innoveren maar wij zijn niet de baas, de klant is de baas. En de vraag is: hoeveel is de klant bereid te betalen voor meer elektrificering, autonomie, veiligheid en zo. Neem een voorbeeld. Als je in de komende twee jaar een level 4 autonome auto wilt, dan komen de extra kosten op 15.000 tot 20.000 euro per stuk. Niemand zal dat betalen. Daarom zeggen we als merk: autonoom tot level 3 is betaalbaar voor auto’s. Level 4 is voor shuttle bussen en andere voertuigen voor openbaar vervoer.’’

Dat verhaal gaat volgens Imparato op voor elke en iedere nieuwe ‘feature’ die door de leveranciers wordt geopperd. “We zullen slanker moeten worden wat betreft producten en aanbiedingen en binnen de prijsband moeten blijven die voor de gemiddelde consument betaalbaar blijft. Daarom zullen we selectief moeten zijn met de technologie die we gaan introduceren.” De CEO-topman voegt daar aan toe: “Daarom praten alle merken overigens over private leasing, dat wordt één van de belangrijkste verkooptools omdat het voor veel klanten de ideale manier is om de auto die ze wensen te bemachtigen.”

Lees ook: Audi-topman Schot: auto’s duurder en merken verdwijnen

Peugeot-baas eens met Schot: auto wordt duurder - Automobielmanagement.nl

Peugeot-baas eens met Schot: auto wordt duurder

“Ja, auto’s worden duurder. Neem de gemiddelde auto van vandaag de dag. Die zal de komende jaren drastisch veranderen. Het wordt steeds meer elektrisch, connected en autonoom. Als je al die technologische innovaties bij elkaar telt dan verhoog je uiteraard de prijs.”

Peugeot-baas eens met Schot: auto wordt duurder

Jean-Philippe Imparato, CEO van Peugeot, is het volstrekt eens met wat zijn collega Bram Schot van Audi onlangs stelde: de prijs van een auto gaat omhoog. In een interview met Fleeteurope benadrukt hij echter dat die prijs niet van elastiek is. “We moeten hier heel voorzichtig opereren. We kunnen op volle snelheid innoveren maar wij zijn niet de baas, de klant is de baas. En de vraag is: hoeveel is de klant bereid te betalen voor meer elektrificering, autonomie, veiligheid en zo. Neem een voorbeeld. Als je in de komende twee jaar een level 4 autonome auto wilt, dan komen de extra kosten op 15.000 tot 20.000 euro per stuk. Niemand zal dat betalen. Daarom zeggen we als merk: autonoom tot level 3 is betaalbaar voor auto’s. Level 4 is voor shuttle bussen en andere voertuigen voor openbaar vervoer.’’

Dat verhaal gaat volgens Imparato op voor elke en iedere nieuwe ‘feature’ die door de leveranciers wordt geopperd. “We zullen slanker moeten worden wat betreft producten en aanbiedingen en binnen de prijsband moeten blijven die voor de gemiddelde consument betaalbaar blijft. Daarom zullen we selectief moeten zijn met de technologie die we gaan introduceren.” De CEO-topman voegt daar aan toe: “Daarom praten alle merken overigens over private leasing, dat wordt één van de belangrijkste verkooptools omdat het voor veel klanten de ideale manier is om de auto die ze wensen te bemachtigen.”

Lees ook: Audi-topman Schot: auto’s duurder en merken verdwijnen