De financieringsronde van Pony-ai past in een patroon waarin grote autobedrijven aan de lopende band bij kleinere gespecialiseerde collega’s aansluiten. Volgens een Amerikaans onderzoeksbureau is er de afgelopen twee jaar op die manier bijna 15 miljard dollar in autonoom rijden geïnvesteerd.

Toyota werkt al enige tijd samen met Pony.ai maar wil de banden verder aantrekken. Plan is onder meer om andere mobiliteitsproducten en -diensten te ‘co-ontwikkelen’. Beide bedrijven hebben al gezamenlijke pilot-projecten met zelfrijdende auto’s aangekondigd in Beijing en Shanghai. Pony.ai laat in die steden maar ook in Fremont en in Irving al een jaar of twee robot taxi’s rondrijden. Het bedrijfje werkt op dit gebied ook al samen met Hyundai en Guangzhou Automobile Group GAC.

Toyota heeft een jaar of twee geleden een partnerschap voor autonoom rijden gesloten met Uber. De Japanse autofabrikant brengt de laatste tijd weinig naar buiten over haar plannen voor autonoom rijden maar is wel van plan tijdens de komende Olympische Spelen van Tokyo, waar het hoofdsponsor is, dat soort voertuigen in te zetten voor het vervoer van deelnemers of bezoekers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding