Lightyear laat Tesla op zonne-energie rijden

Lightyear, het Nederlandse bedrijf dat auto’s op zonne-energie ontwikkelt, heeft een Tesla Model 3 met een zonnedak als eerste testvoertuig de weg op gestuurd. Daarnaast rijdt er nu ook een Volkswagen Crafter bestelwagen met de zonnetechnologie van Lightyear rond. ‘Dit is een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van onze kenmerkende zonne-energie’, meldt het bedrijf. De eerste Lightyear op zonne-energie moet eind volgend jaar op de weg komen.

De twee testwagens met de nummers 5 en 6 rijden voorlopig rond in de buurt van Helmond waar Lightyear is gevestigd op de Automotive Campus. ‘’Met hun geïntegreerde zonnetechnologie moeten de onderzoeksvoertuigen helpen om de toegevoegde waarde van geïntegreerde zonnecellen op voertuigen te demonstreren. De voertuigen leveren aanvullende real-world data over de impact van vibratie, het absorberen van schokken en de waterbestendigheid. Dat onderzoek is van kritisch belang om een veilig, betrouwbaar en duurzaam zonnesysteem te garanderen dat gedurende de levensduur van Lightyear’s auto’s en andere voertuigen met zonnedaken kan blijven functioneren,’’ verwoordt het bedrijf. Dit zal Lightyear in staat stellen om een plaats op te eisen voor zonne-auto’s op de groeiende EV-markt.’’

Lightyear tekent daarbij aan dat het ook nauw samenwerkt met LeasePlan en Mijndomein om de technologie toegankelijk te maken voor een brede zakelijke markt. LeasePlan en Mijndomein beogen daarmee samen met Lightyear de transitie naar schone mobiliteit te versnellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Lightyear laat Tesla op zonne-energie rijden - Automobielmanagement.nl

Lightyear laat Tesla op zonne-energie rijden

Lightyear, het Nederlandse bedrijf dat auto’s op zonne-energie ontwikkelt, heeft een Tesla Model 3 met een zonnedak als eerste testvoertuig de weg op gestuurd. Daarnaast rijdt er nu ook een Volkswagen Crafter bestelwagen met de zonnetechnologie van Lightyear rond. ‘Dit is een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van onze kenmerkende zonne-energie’, meldt het bedrijf. De eerste Lightyear op zonne-energie moet eind volgend jaar op de weg komen.

De twee testwagens met de nummers 5 en 6 rijden voorlopig rond in de buurt van Helmond waar Lightyear is gevestigd op de Automotive Campus. ‘’Met hun geïntegreerde zonnetechnologie moeten de onderzoeksvoertuigen helpen om de toegevoegde waarde van geïntegreerde zonnecellen op voertuigen te demonstreren. De voertuigen leveren aanvullende real-world data over de impact van vibratie, het absorberen van schokken en de waterbestendigheid. Dat onderzoek is van kritisch belang om een veilig, betrouwbaar en duurzaam zonnesysteem te garanderen dat gedurende de levensduur van Lightyear’s auto’s en andere voertuigen met zonnedaken kan blijven functioneren,’’ verwoordt het bedrijf. Dit zal Lightyear in staat stellen om een plaats op te eisen voor zonne-auto’s op de groeiende EV-markt.’’

Lightyear tekent daarbij aan dat het ook nauw samenwerkt met LeasePlan en Mijndomein om de technologie toegankelijk te maken voor een brede zakelijke markt. LeasePlan en Mijndomein beogen daarmee samen met Lightyear de transitie naar schone mobiliteit te versnellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding