De twee testwagens met de nummers 5 en 6 rijden voorlopig rond in de buurt van Helmond waar Lightyear is gevestigd op de Automotive Campus. ‘’Met hun geïntegreerde zonnetechnologie moeten de onderzoeksvoertuigen helpen om de toegevoegde waarde van geïntegreerde zonnecellen op voertuigen te demonstreren. De voertuigen leveren aanvullende real-world data over de impact van vibratie, het absorberen van schokken en de waterbestendigheid. Dat onderzoek is van kritisch belang om een veilig, betrouwbaar en duurzaam zonnesysteem te garanderen dat gedurende de levensduur van Lightyear’s auto’s en andere voertuigen met zonnedaken kan blijven functioneren,’’ verwoordt het bedrijf. Dit zal Lightyear in staat stellen om een plaats op te eisen voor zonne-auto’s op de groeiende EV-markt.’’

Lightyear tekent daarbij aan dat het ook nauw samenwerkt met LeasePlan en Mijndomein om de technologie toegankelijk te maken voor een brede zakelijke markt. LeasePlan en Mijndomein beogen daarmee samen met Lightyear de transitie naar schone mobiliteit te versnellen.