Bosch gaat daarom deze activiteiten onderbrengen in een aparte divisie Cross-Domain Computer Solutions. Die gaat al vanaf komende maand van start met 17.000 medewerkers.

Intelligentie

In moderne auto’s speelt intelligentie een doorslaggevende rol en Bosch voertuigcomputers zijn er om dat te leveren. Die computers, de nieuwe all-rounders voor automotive elektronica, brengen steeds meer functies van individuele controle units samen in centrale, hoogst krachtige elektronische modules,’’ licht Bosch toe. Voorbeelden zijn systemen voor bestuurder-assistentie, autonoom rijden, cockpit functies maar ook ‘body electronics’. Sommige nieuwe modellen hebben al meer dan 100 controle units aan boord, die Bosch hoopt samen te voegen in een enkele centrale computer.

Enorm potentieel

Bosch denkt als leverancier van technologie en diensten computers te kunnen leveren voor elk aspect van het moderne voertuig. “En zakelijk gezien werpt dat nu al vruchten af. Voertuig computers bieden een enorm business potentieel voor Bosch. Onze hoge-prestatie computers zorgen er voor dat autofabrikanten ons zien als één van hun leidende engineering en technologie partners,’’ zegt bestuurslid Harald Krőger. Hij berekent dat de markt voor autocomputers nu al rond de 20 miljard euro waard is en het komende decennium jaarlijks met 15 procent zal groeien.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding