Privatisering van Automotive Campus Helmond stap dichterbij

De provincie Noord-Brabant en de gemeente Helmond hebben een belangrijke stap gezet richting de privatisering van de Automotive Campus. De derde eigenaar van de campus – Bouwbedrijf Van de Ven – en de nieuwe partner Ramphastos Real Estate Investments, vormen de combinatie die mogelijk de nieuwe eigenaar wordt van de hele campus. Ramphastos is eigendom van ondernemer en investeerder Marcel Boekhoorn.

De vier partijen tekenen een intentieovereenkomst als eerste stap richting de overdracht. Voor die tijd moeten nog een aantal zaken verder uitgewerkt worden, onder meer over de samenwerking, toekomstvisie, de afspraken rond de verkoop van de gronden en financieringen.

Tijd voor volgende stap

De Automotive Campus heeft grote waarde voor de gemeente Helmond, de regio en de provincie. De campus heeft volgens de eigenaren in de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Nu is het tijd voor de volgende stap. De verkoop aan Bouwbedrijf Van de Ven en Ramphastos Real Estate Investments, de partij achter onder andere de High Tech Campus in Eindhoven, biedt voor de campus ‘een solide toekomst’.

“De Automotive Campus in Helmond is een van de belangrijke werklocaties in Brabant. Het draagt bij aan een topvestigingsklimaat en aan de innovatiekracht van Brabantse bedrijven in de sector high tech automotive en smart mobility. Het is een omgeving waar de samenwerking binnen de triple helix (ondernemers, onderwijs en overheden) echt zichtbaar wordt gemaakt en waar veelbelovende start ups kunnen floreren zoals bijv. Lightyear. De stap naar een private eigenaar is belangrijk voor de volgende stap van de campus”, onderstreept gedeputeerde Erik Ronnes van Wonen en Ruimte het belang van de campus.

Doorontwikkeling belangrijk

Wethouder van de Brug van Economie en Innovatie, Arbeidsmarkt en Financiën: “De doorontwikkeling van de Automotive Campus is belangrijk voor Helmond. Niet alleen voor de werkgelegenheid, maar ook voor de automotive industrie. Op de Automotive Campus bewijzen we immers iedere dag dat we in Helmond de makers van de toekomst zijn. Of het nu gaat om Altran, Dens of het al genoemde Lightyear. We laten met de voorgenomen verkoop niet alles los, maar blijven samen sturing geven aan de campus.”

De komende tijd wordt een aantal zaken verder uitgewerkt zoals een bodemonderzoek en juridische en fiscale afspraken. Naar verwachting wordt voor de zomer van 2021 de daadwerkelijke verkoop gesloten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Als het maar geen chinese eigenaren worden!!
En aub niet zomaar alle wegen afzetten, zodat de belastingbetaler 10 km kan omrijden voor die sulle testjes….!

Geplaatst door: JP op
Privatisering van Automotive Campus Helmond stap dichterbij - Automobielmanagement.nl

Privatisering van Automotive Campus Helmond stap dichterbij

De provincie Noord-Brabant en de gemeente Helmond hebben een belangrijke stap gezet richting de privatisering van de Automotive Campus. De derde eigenaar van de campus – Bouwbedrijf Van de Ven – en de nieuwe partner Ramphastos Real Estate Investments, vormen de combinatie die mogelijk de nieuwe eigenaar wordt van de hele campus. Ramphastos is eigendom van ondernemer en investeerder Marcel Boekhoorn.

De vier partijen tekenen een intentieovereenkomst als eerste stap richting de overdracht. Voor die tijd moeten nog een aantal zaken verder uitgewerkt worden, onder meer over de samenwerking, toekomstvisie, de afspraken rond de verkoop van de gronden en financieringen.

Tijd voor volgende stap

De Automotive Campus heeft grote waarde voor de gemeente Helmond, de regio en de provincie. De campus heeft volgens de eigenaren in de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Nu is het tijd voor de volgende stap. De verkoop aan Bouwbedrijf Van de Ven en Ramphastos Real Estate Investments, de partij achter onder andere de High Tech Campus in Eindhoven, biedt voor de campus ‘een solide toekomst’.

“De Automotive Campus in Helmond is een van de belangrijke werklocaties in Brabant. Het draagt bij aan een topvestigingsklimaat en aan de innovatiekracht van Brabantse bedrijven in de sector high tech automotive en smart mobility. Het is een omgeving waar de samenwerking binnen de triple helix (ondernemers, onderwijs en overheden) echt zichtbaar wordt gemaakt en waar veelbelovende start ups kunnen floreren zoals bijv. Lightyear. De stap naar een private eigenaar is belangrijk voor de volgende stap van de campus”, onderstreept gedeputeerde Erik Ronnes van Wonen en Ruimte het belang van de campus.

Doorontwikkeling belangrijk

Wethouder van de Brug van Economie en Innovatie, Arbeidsmarkt en Financiën: “De doorontwikkeling van de Automotive Campus is belangrijk voor Helmond. Niet alleen voor de werkgelegenheid, maar ook voor de automotive industrie. Op de Automotive Campus bewijzen we immers iedere dag dat we in Helmond de makers van de toekomst zijn. Of het nu gaat om Altran, Dens of het al genoemde Lightyear. We laten met de voorgenomen verkoop niet alles los, maar blijven samen sturing geven aan de campus.”

De komende tijd wordt een aantal zaken verder uitgewerkt zoals een bodemonderzoek en juridische en fiscale afspraken. Naar verwachting wordt voor de zomer van 2021 de daadwerkelijke verkoop gesloten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Als het maar geen chinese eigenaren worden!!
En aub niet zomaar alle wegen afzetten, zodat de belastingbetaler 10 km kan omrijden voor die sulle testjes….!

Geplaatst door: JP op