Volkswagen werkt met Microsoft aan autonoom rijden

Volkswagens gaat verder samenwerken met Microsoft op het gebied van autonoom rijden. De bedrijven ontwikkelen een cloud based Automated Driving Platform (ADP) op basis van Microsoft Azure en stemmen de computer- en datacapaciteiten op elkaar af om sneller autonoom rijden op een wereldwijde schaal mogelijk te maken.

De ontwikkeling zal worden gedaan door Volkswagen-dochter Car.Software Organisation. “We bouwen het Automated Driving Platform samen met Microsoft om het werk van onze ontwikkelaars te versimpelen door middel van één overzichtelijke en data-based engineering omgeving. Door onze expertise bij de ontwikkeling van connectiviteit te combineren met Microsoft’s kennis en ervaring op het gebied van de cloud en software ontwikkeling zullen we het leveren van veiligheid en comfortabele mobiliteitsdiensten kunnen versnellen,’’ zegt CEO Dirk Hilgenberg.

Petabytes

ADAS en autonoom rijdende auto’s kunnen de veiligheid van de inzittenden verhogen en tegelijk verkeerscongestie verminderen en zo mobiliteit nog comfortabeler maken, stellen Volkswagen Groep en Microsoft in de aankondiging. Dat vereist echter grootschalige computercapaciteiten. “Petabytes aan data van weg- en weersomstandigheden via het vinden van obstakels tot het gedrag van de bestuurders moeten dagelijks worden beheerd voor de training, simulatie en validatie van AD functies.’’

Volkswagen werkt met Microsoft aan autonoom rijden - Automobielmanagement.nl

Volkswagen werkt met Microsoft aan autonoom rijden

Volkswagens gaat verder samenwerken met Microsoft op het gebied van autonoom rijden. De bedrijven ontwikkelen een cloud based Automated Driving Platform (ADP) op basis van Microsoft Azure en stemmen de computer- en datacapaciteiten op elkaar af om sneller autonoom rijden op een wereldwijde schaal mogelijk te maken.

De ontwikkeling zal worden gedaan door Volkswagen-dochter Car.Software Organisation. “We bouwen het Automated Driving Platform samen met Microsoft om het werk van onze ontwikkelaars te versimpelen door middel van één overzichtelijke en data-based engineering omgeving. Door onze expertise bij de ontwikkeling van connectiviteit te combineren met Microsoft’s kennis en ervaring op het gebied van de cloud en software ontwikkeling zullen we het leveren van veiligheid en comfortabele mobiliteitsdiensten kunnen versnellen,’’ zegt CEO Dirk Hilgenberg.

Petabytes

ADAS en autonoom rijdende auto’s kunnen de veiligheid van de inzittenden verhogen en tegelijk verkeerscongestie verminderen en zo mobiliteit nog comfortabeler maken, stellen Volkswagen Groep en Microsoft in de aankondiging. Dat vereist echter grootschalige computercapaciteiten. “Petabytes aan data van weg- en weersomstandigheden via het vinden van obstakels tot het gedrag van de bestuurders moeten dagelijks worden beheerd voor de training, simulatie en validatie van AD functies.’’