VW start in Hamburg met autodeeldienst WeShare

Volkswagen start deze week in Hamburg met autodeeldienst WeShare. Daar worden in eerste instantie 400 exemplaren van de elektrische ID.3 ingezet. Eind april moeten dat er 800 zijn. Voor het laden schakelt VW, naast dochterbedrijf MOIA, ook de Schwarz-Gruppe in. Dit is het moederbedrijf van Lidl en van de warenhuizen Kaufland. Bij vijf Lidl supermarkten in de stad zullen gewone en snellaadpunten worden geplaatst.

WeShare is sinds de zomer van 2019 actief in Berlijn. Daar kunnen de meer dan 100.000 geregistreerden gebruik maken van 1.500 E-Golf’s en ID.3’s. De deelauto’s mogen daar gebruikt worden in een gebied van 100 vierkante kilometer om de stad, iets wat in Hamburg ook het geval zal zijn. Geïnteresseerde Hamburgers konden zich van te voren bij WeShare registreren en krijgen in de eerste maand het premiumpakket WeShare gratis.

Alle vormen van mobiliteit

“Vanwege de coronapandemie kunnen we helaas pas met een jaar vertraging in Hamburg van start gaan,’’ zegt Philipp Rett, CEO van WeShare. “Hamburg is niet alleen de Duitse pioniersstad voor Free Floating Carsharing. Vele nieuwe innovatieve mobiliteitsconcepten worden hier ’t eerst op de weg gebracht.’’ De Hamburgse WeShare wordt opgenomen in HVV Switch, een platform dat alle vormen van mobiliteit onder één dak aan de inwoners van de stad wil bieden.

VW start in Hamburg met autodeeldienst WeShare - Automobielmanagement.nl

VW start in Hamburg met autodeeldienst WeShare

Volkswagen start deze week in Hamburg met autodeeldienst WeShare. Daar worden in eerste instantie 400 exemplaren van de elektrische ID.3 ingezet. Eind april moeten dat er 800 zijn. Voor het laden schakelt VW, naast dochterbedrijf MOIA, ook de Schwarz-Gruppe in. Dit is het moederbedrijf van Lidl en van de warenhuizen Kaufland. Bij vijf Lidl supermarkten in de stad zullen gewone en snellaadpunten worden geplaatst.

WeShare is sinds de zomer van 2019 actief in Berlijn. Daar kunnen de meer dan 100.000 geregistreerden gebruik maken van 1.500 E-Golf’s en ID.3’s. De deelauto’s mogen daar gebruikt worden in een gebied van 100 vierkante kilometer om de stad, iets wat in Hamburg ook het geval zal zijn. Geïnteresseerde Hamburgers konden zich van te voren bij WeShare registreren en krijgen in de eerste maand het premiumpakket WeShare gratis.

Alle vormen van mobiliteit

“Vanwege de coronapandemie kunnen we helaas pas met een jaar vertraging in Hamburg van start gaan,’’ zegt Philipp Rett, CEO van WeShare. “Hamburg is niet alleen de Duitse pioniersstad voor Free Floating Carsharing. Vele nieuwe innovatieve mobiliteitsconcepten worden hier ’t eerst op de weg gebracht.’’ De Hamburgse WeShare wordt opgenomen in HVV Switch, een platform dat alle vormen van mobiliteit onder één dak aan de inwoners van de stad wil bieden.