WeShare is sinds de zomer van 2019 actief in Berlijn. Daar kunnen de meer dan 100.000 geregistreerden gebruik maken van 1.500 E-Golf’s en ID.3’s. De deelauto’s mogen daar gebruikt worden in een gebied van 100 vierkante kilometer om de stad, iets wat in Hamburg ook het geval zal zijn. Geïnteresseerde Hamburgers konden zich van te voren bij WeShare registreren en krijgen in de eerste maand het premiumpakket WeShare gratis.

Alle vormen van mobiliteit

“Vanwege de coronapandemie kunnen we helaas pas met een jaar vertraging in Hamburg van start gaan,’’ zegt Philipp Rett, CEO van WeShare. “Hamburg is niet alleen de Duitse pioniersstad voor Free Floating Carsharing. Vele nieuwe innovatieve mobiliteitsconcepten worden hier ’t eerst op de weg gebracht.’’ De Hamburgse WeShare wordt opgenomen in HVV Switch, een platform dat alle vormen van mobiliteit onder één dak aan de inwoners van de stad wil bieden.