Toyota bouwt teststad ‘Woven City’

Toyota heeft de eerste steen gelegd voor Woven City. Dit moet een ‘smart city’ worden voor praktijktesten met autonome auto’s, persoonlijke mobiliteit, robotica en kunstmatige intelligentie. Woven City zal in eerste instantie plaats bieden aan 360 werknemers maar moet op den duur uitgroeien tot zeker 2.000 bewoners.

“We pakken de uitdaging op om een toekomst te creëren waar mensen van diverse achtergrond gelukkig kunnen worden,’’ aldus president Akio Toyoda bij de ceremonie in Susono.

Google

Woven City is ontworpen door de Deense architect Bjarke Ingels die ook tekende voor het 2 World Trade Centre in New York en het hoofdkwartier van Google in Californië. De straten krijgen drie verschillende soorten gebruik: alleen snelle voertuigen, persoonlijke vervoermiddelen en voetgangers. De gebouwen worden grotendeels opgetrokken uit hout om de CO2-afdruk zo gering mogelijk te houden.

Waterstof

Het project verrijst op een terrein van bijna 71 hectare waar voorheen de Toyota-fabriek in Susono heeft gestaan. De gebouwen en projecten krijgen elektriciteit uit waterstofcellen, een technologie waar Toyota nog altijd veel in investeert. Ook wordt de hele stad voorzien van zonnepanelen. Wanneer Woven City helemaal klaar moet zijn, is nog niet bekend gemaakt.

Lees ook:
Toyota gelooft in ‘Hydrogen Society’

Toyota bouwt teststad ‘Woven City’ - Automobielmanagement.nl

Toyota bouwt teststad ‘Woven City’

Toyota heeft de eerste steen gelegd voor Woven City. Dit moet een ‘smart city’ worden voor praktijktesten met autonome auto’s, persoonlijke mobiliteit, robotica en kunstmatige intelligentie. Woven City zal in eerste instantie plaats bieden aan 360 werknemers maar moet op den duur uitgroeien tot zeker 2.000 bewoners.

“We pakken de uitdaging op om een toekomst te creëren waar mensen van diverse achtergrond gelukkig kunnen worden,’’ aldus president Akio Toyoda bij de ceremonie in Susono.

Google

Woven City is ontworpen door de Deense architect Bjarke Ingels die ook tekende voor het 2 World Trade Centre in New York en het hoofdkwartier van Google in Californië. De straten krijgen drie verschillende soorten gebruik: alleen snelle voertuigen, persoonlijke vervoermiddelen en voetgangers. De gebouwen worden grotendeels opgetrokken uit hout om de CO2-afdruk zo gering mogelijk te houden.

Waterstof

Het project verrijst op een terrein van bijna 71 hectare waar voorheen de Toyota-fabriek in Susono heeft gestaan. De gebouwen en projecten krijgen elektriciteit uit waterstofcellen, een technologie waar Toyota nog altijd veel in investeert. Ook wordt de hele stad voorzien van zonnepanelen. Wanneer Woven City helemaal klaar moet zijn, is nog niet bekend gemaakt.

Lees ook:
Toyota gelooft in ‘Hydrogen Society’