“We pakken de uitdaging op om een toekomst te creëren waar mensen van diverse achtergrond gelukkig kunnen worden,’’ aldus president Akio Toyoda bij de ceremonie in Susono.

Google

Woven City is ontworpen door de Deense architect Bjarke Ingels die ook tekende voor het 2 World Trade Centre in New York en het hoofdkwartier van Google in Californië. De straten krijgen drie verschillende soorten gebruik: alleen snelle voertuigen, persoonlijke vervoermiddelen en voetgangers. De gebouwen worden grotendeels opgetrokken uit hout om de CO2-afdruk zo gering mogelijk te houden.

Waterstof

Het project verrijst op een terrein van bijna 71 hectare waar voorheen de Toyota-fabriek in Susono heeft gestaan. De gebouwen en projecten krijgen elektriciteit uit waterstofcellen, een technologie waar Toyota nog altijd veel in investeert. Ook wordt de hele stad voorzien van zonnepanelen. Wanneer Woven City helemaal klaar moet zijn, is nog niet bekend gemaakt.

Lees ook:
Toyota gelooft in ‘Hydrogen Society’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding