Autocentrum Beelen digitaliseert auto-inspecties met kunstmatige intelligentie

Autocentrum Beelen gaat auto-inspecties digitaliseren. Het bedrijf doet dit met Carpixa, een technologie gebaseerd op kunstmatige intelligentie. De inspecties zullen worden uitgevoerd bij huur- en leenauto’s.

Autoschade

Bij het uitgeven van een huur- of leenauto aan een klant wordt een video van de auto gemaakt. Carpixa analyseert het resultaat en legt binnen 5 minuten automatisch alle schades en oneffenheden vast in een digitaal dossier. Het digitale schaderapport is altijd oproepbaar mochten er vragen zijn over de staat van de auto. Door de inzet van Carpixa kan Autocentrum Beelen, met vestigingen in Almere, Amsterdam, Lisserbroek en Rotterdam, efficiënter te werk gaan en tevens de duurzaamheid verhogen doordat inspecties niet geprint hoeven te worden

Duurzaamheid

Over de inzet van Carpixa zegt Jan Blankespoor, Operations Manager bij Autocentrum Beelen: “Carpixa past heel goed in ons streven om de organisatie strakker in te zetten en ons duurzaamheidproject te ondersteunen. Wellicht gaan we digitale auto-inspectie ook in andere processen van het bedrijf inzetten”.

Autocentrum Beelen digitaliseert auto-inspecties met kunstmatige intelligentie - Automobielmanagement.nl

Autocentrum Beelen digitaliseert auto-inspecties met kunstmatige intelligentie

Autocentrum Beelen gaat auto-inspecties digitaliseren. Het bedrijf doet dit met Carpixa, een technologie gebaseerd op kunstmatige intelligentie. De inspecties zullen worden uitgevoerd bij huur- en leenauto’s.

Autoschade

Bij het uitgeven van een huur- of leenauto aan een klant wordt een video van de auto gemaakt. Carpixa analyseert het resultaat en legt binnen 5 minuten automatisch alle schades en oneffenheden vast in een digitaal dossier. Het digitale schaderapport is altijd oproepbaar mochten er vragen zijn over de staat van de auto. Door de inzet van Carpixa kan Autocentrum Beelen, met vestigingen in Almere, Amsterdam, Lisserbroek en Rotterdam, efficiënter te werk gaan en tevens de duurzaamheid verhogen doordat inspecties niet geprint hoeven te worden

Duurzaamheid

Over de inzet van Carpixa zegt Jan Blankespoor, Operations Manager bij Autocentrum Beelen: “Carpixa past heel goed in ons streven om de organisatie strakker in te zetten en ons duurzaamheidproject te ondersteunen. Wellicht gaan we digitale auto-inspectie ook in andere processen van het bedrijf inzetten”.