‘Tesla gaat robot inzetten voor saai werk’

Autoproducent Tesla komt naar verwachting met een mensachtige robot die verschillende taken kan overnemen waarin mensen geen zin hebben, die saai zijn of zelfs gevaarlijk. Dat zei Tesla-topman Elon Musk tijdens het zogeheten AI-event van het bedrijf. Een prototype van de Tesla Bot moet volgend jaar worden gelanceerd.

Musk zei tijdens de bijeenkomst dat de Tesla Bot, die ongeveer 1,80 meter lang is, in staat moet zijn om verschillende taken over te nemen, zoals het bevestigen van bouten aan auto’s met moersleutels of het ophalen van boodschappen in de winkel. Volgens de miljardair zal de robot de economie ingrijpend kunnen veranderen, met name omdat de Tesla Bot het tekort aan arbeidskrachten kan aanpakken. Het is volgens Musk van belang dat de machine niet “superduur” wordt.

Het AI-event van Tesla werd gehouden op het moment dat er veel kritiek is op de veiligheid van de Tesla-technologie. Dan gaat het met name om het autopilotsysteem in de auto’s van het concern. Musk ging niet in op die kritiek. Hij zei wel er vertrouwen in te hebben dat zelfrijdende auto’s op termijn veiliger zullen zijn dan de auto’s die nu al met allerlei hulpmiddelen als camera en computers op de weg rijden, maar waarvoor de bestuurder verantwoordelijk is.

Amerikaanse veiligheidstoezichthouders openden eerder deze week een onderzoek naar het bestuurdersassistentiesysteem van Tesla vanwege een reeks aanrijdingen waarbij de auto’s betrokken waren. Ook vanuit de politiek neemt de druk op het autopilotsysteem van de automaker toe. Een aantal senatoren wil dat Fair Trade Commission het systeem van autonoom rijden van Tesla onderzoekt.

‘Tesla gaat robot inzetten voor saai werk’ - Automobielmanagement.nl

‘Tesla gaat robot inzetten voor saai werk’

Autoproducent Tesla komt naar verwachting met een mensachtige robot die verschillende taken kan overnemen waarin mensen geen zin hebben, die saai zijn of zelfs gevaarlijk. Dat zei Tesla-topman Elon Musk tijdens het zogeheten AI-event van het bedrijf. Een prototype van de Tesla Bot moet volgend jaar worden gelanceerd.

Musk zei tijdens de bijeenkomst dat de Tesla Bot, die ongeveer 1,80 meter lang is, in staat moet zijn om verschillende taken over te nemen, zoals het bevestigen van bouten aan auto’s met moersleutels of het ophalen van boodschappen in de winkel. Volgens de miljardair zal de robot de economie ingrijpend kunnen veranderen, met name omdat de Tesla Bot het tekort aan arbeidskrachten kan aanpakken. Het is volgens Musk van belang dat de machine niet “superduur” wordt.

Het AI-event van Tesla werd gehouden op het moment dat er veel kritiek is op de veiligheid van de Tesla-technologie. Dan gaat het met name om het autopilotsysteem in de auto’s van het concern. Musk ging niet in op die kritiek. Hij zei wel er vertrouwen in te hebben dat zelfrijdende auto’s op termijn veiliger zullen zijn dan de auto’s die nu al met allerlei hulpmiddelen als camera en computers op de weg rijden, maar waarvoor de bestuurder verantwoordelijk is.

Amerikaanse veiligheidstoezichthouders openden eerder deze week een onderzoek naar het bestuurdersassistentiesysteem van Tesla vanwege een reeks aanrijdingen waarbij de auto’s betrokken waren. Ook vanuit de politiek neemt de druk op het autopilotsysteem van de automaker toe. Een aantal senatoren wil dat Fair Trade Commission het systeem van autonoom rijden van Tesla onderzoekt.