Volkswagen ‘meest innovatieve autobedrijf ter wereld’

Volkswagen innoveert het meest van alle autobedrijven wereldwijd. De Duitsers verslaan wat vernieuwingen betreft Tesla, maar moeten wel rekening houden met de opmars van een reeks Chinese autofabrikanten. Dat blijkt uit een ranglijst die is opgesteld door het Duitse Center of Automotive Management.

“De Duitse fabrikanten onderscheiden zich op het gebied van innovatie nog altijd, ondanks de toenemende concurrentie uit China. Franse en Japanse fabrikanten verliezen de aansluiting,’’ aldus directeur prof. dr. Stefan Bratzel. De ranglijst is opgesteld op basis van 645 innovaties door 30 autofabrikanten met in totaal ongeveer 80 verschillende merken. Beoordeeld werden onder meer de originaliteit en het nut voor de klanten.

67 innovaties

Het CAM heeft de Volkswagen Groep 67 innovaties toegerekend waaronder 24 globale nieuwigheden. VW krijgt daarmee een ‘indexwaarde’ van 149 punten. De tweede plaats is ook voor een Duits bedrijf, Daimler met onder andere de nieuwe S-Klasse die 113 punten oplevert. De derde plaats is voor Tesla met 93 punten gevolgd door de derde Duitse groep BMW dat op 88 punten komt.

China

Daarop volgt echter direct het Chinese SAIC terwijl ook Great Wall en Geely een plaats in de top tien hebben bemachtigd. Verder behoren Hyundai, Ford en General Motors tot die tien meest innoverende autobedrijven. Toyota is weggezakt naar de dertiende plaats terwijl Honda niet verder komt dan plek 18. Ook Renault en PSA/Stellantis komen niet ver met respectievelijk een veertiende en een zeventiende plaats op de ranglijst van het CAM.

Lees ook:
Volkswagen Groep verdubbelt verkopen elektrische auto’s

Volkswagen ‘meest innovatieve autobedrijf ter wereld’ - Automobielmanagement.nl

Volkswagen ‘meest innovatieve autobedrijf ter wereld’

Volkswagen innoveert het meest van alle autobedrijven wereldwijd. De Duitsers verslaan wat vernieuwingen betreft Tesla, maar moeten wel rekening houden met de opmars van een reeks Chinese autofabrikanten. Dat blijkt uit een ranglijst die is opgesteld door het Duitse Center of Automotive Management.

“De Duitse fabrikanten onderscheiden zich op het gebied van innovatie nog altijd, ondanks de toenemende concurrentie uit China. Franse en Japanse fabrikanten verliezen de aansluiting,’’ aldus directeur prof. dr. Stefan Bratzel. De ranglijst is opgesteld op basis van 645 innovaties door 30 autofabrikanten met in totaal ongeveer 80 verschillende merken. Beoordeeld werden onder meer de originaliteit en het nut voor de klanten.

67 innovaties

Het CAM heeft de Volkswagen Groep 67 innovaties toegerekend waaronder 24 globale nieuwigheden. VW krijgt daarmee een ‘indexwaarde’ van 149 punten. De tweede plaats is ook voor een Duits bedrijf, Daimler met onder andere de nieuwe S-Klasse die 113 punten oplevert. De derde plaats is voor Tesla met 93 punten gevolgd door de derde Duitse groep BMW dat op 88 punten komt.

China

Daarop volgt echter direct het Chinese SAIC terwijl ook Great Wall en Geely een plaats in de top tien hebben bemachtigd. Verder behoren Hyundai, Ford en General Motors tot die tien meest innoverende autobedrijven. Toyota is weggezakt naar de dertiende plaats terwijl Honda niet verder komt dan plek 18. Ook Renault en PSA/Stellantis komen niet ver met respectievelijk een veertiende en een zeventiende plaats op de ranglijst van het CAM.

Lees ook:
Volkswagen Groep verdubbelt verkopen elektrische auto’s