Batterijfabrikant LG Electronics betaalt terugroepactie GM

LG Electronics zal General Motors de kosten voor het terugroepen van de Chevrolet Bolt EV en EUV’s – in Europa de Opel Ampera-e – vergoeden. De ‘recall’ is noodzakelijk omdat de auto’s spontaan in brand kunnen vliegen. Dat wordt veroorzaakt door fabricagefouten in batterijmodules die geleverd zijn door LG.

Opel Ampera E wordt duurder

General Motors heeft daartoe een overeenkomst bereikt met de Zuid-Koreaanse leverancier, aldus een bekendmaking. Dat betekent dat het in het derde kwartaal 1,9 miljard van de 2 miljard dollar aan kosten voor de terugroepacties als ‘teruggehaald’ kan inboeken.

Repareren

“LG is een gewaardeerde en gerespecteerde leverancier van General Motors. We zijn blij dat we deze overeenkomst kunnen sluiten,’’ zegt Shilpan Amin, vice-president global purchasing and supply chain. “Onze teams blijven samenwerken om de productie van nieuwe batterijmodules te versnellen en we verwachten deze maand met het repareren van de auto’s van onze klanten te beginnen.’’

Lees ook:
Opnieuw onrust over toekomst Opel

Batterijfabrikant LG Electronics betaalt terugroepactie GM - Automobielmanagement.nl

Batterijfabrikant LG Electronics betaalt terugroepactie GM

LG Electronics zal General Motors de kosten voor het terugroepen van de Chevrolet Bolt EV en EUV’s – in Europa de Opel Ampera-e – vergoeden. De ‘recall’ is noodzakelijk omdat de auto’s spontaan in brand kunnen vliegen. Dat wordt veroorzaakt door fabricagefouten in batterijmodules die geleverd zijn door LG.

Opel Ampera E wordt duurder

General Motors heeft daartoe een overeenkomst bereikt met de Zuid-Koreaanse leverancier, aldus een bekendmaking. Dat betekent dat het in het derde kwartaal 1,9 miljard van de 2 miljard dollar aan kosten voor de terugroepacties als ‘teruggehaald’ kan inboeken.

Repareren

“LG is een gewaardeerde en gerespecteerde leverancier van General Motors. We zijn blij dat we deze overeenkomst kunnen sluiten,’’ zegt Shilpan Amin, vice-president global purchasing and supply chain. “Onze teams blijven samenwerken om de productie van nieuwe batterijmodules te versnellen en we verwachten deze maand met het repareren van de auto’s van onze klanten te beginnen.’’

Lees ook:
Opnieuw onrust over toekomst Opel