VS onderzoekt gebruik videogames in auto’s Tesla

De Amerikaanse NHTSA onderzoekt of de speciale gamefunctie in een Tesla tot onveilige situaties kan leiden. De Passenger Play optie, die beschikbaar is in rond de 580.000 Tesla’s in de VS, is in principe bedoeld voor passagiers maar dat kan de bestuurder afleiden terwijl die bestuurder in theorie tijdens het rijden ook zelf kan gaan gamen.

Het starten van de app was tot nu toe alleen mogelijk in de parkeerstand maar die beperking is volgens Amerikaanse bronnen kort geleden tijdens een update door Tesla verdwenen. Een speler moet bevestigen dat hij of zij niet aan het stuur zit maar dat gebeurt door een druk op een knop.

Geen meldingen

‘’Deze functionaliteit, aangeduid als Passenger Play, kan de bestuurder afleiden en het risico op een ongeval vergroten,’’ aldus de National Highway Traffic Safety Administration. De dienst stelt wel dat het nog geen meldingen heeft gekregen van ongevallen of gewonden die te wijten zijn aan het gebruik van deze optie. Wel zijn er klachten binnengekomen over videogamen tijdens het rijden.

Overigens heeft Polestar net aangekondigd dat het eveneens een video gaming optie in haar auto’s introduceert. Bij dat merk is dat tot nu toe wel alleen tijdens stilstand van de auto mogelijk.

Lees ook:
Tesla stelt Superchargers open voor EV’s van andere merken

VS onderzoekt gebruik videogames in auto’s Tesla - Automobielmanagement.nl

VS onderzoekt gebruik videogames in auto’s Tesla

De Amerikaanse NHTSA onderzoekt of de speciale gamefunctie in een Tesla tot onveilige situaties kan leiden. De Passenger Play optie, die beschikbaar is in rond de 580.000 Tesla’s in de VS, is in principe bedoeld voor passagiers maar dat kan de bestuurder afleiden terwijl die bestuurder in theorie tijdens het rijden ook zelf kan gaan gamen.

Het starten van de app was tot nu toe alleen mogelijk in de parkeerstand maar die beperking is volgens Amerikaanse bronnen kort geleden tijdens een update door Tesla verdwenen. Een speler moet bevestigen dat hij of zij niet aan het stuur zit maar dat gebeurt door een druk op een knop.

Geen meldingen

‘’Deze functionaliteit, aangeduid als Passenger Play, kan de bestuurder afleiden en het risico op een ongeval vergroten,’’ aldus de National Highway Traffic Safety Administration. De dienst stelt wel dat het nog geen meldingen heeft gekregen van ongevallen of gewonden die te wijten zijn aan het gebruik van deze optie. Wel zijn er klachten binnengekomen over videogamen tijdens het rijden.

Overigens heeft Polestar net aangekondigd dat het eveneens een video gaming optie in haar auto’s introduceert. Bij dat merk is dat tot nu toe wel alleen tijdens stilstand van de auto mogelijk.

Lees ook:
Tesla stelt Superchargers open voor EV’s van andere merken