Mercedes werkt samen met Luminar aan autonome auto

Mercedes-Benz en Luminar Technologies hebben een partnership aangekondigd om de technologie voor hoog-geautomatiseerd rijden te ontwikkelen. Een centraal onderdeel van de samenwerking is optimale toegang tot nieuwe technologieën en wereldwijde competenties.

Doel van de samenwerking met Luminar is de huidige lidar-technologie van het Amerikaanse bedrijf verder te ontwikkelen en te integreren in de seriemodellen van Mercedes-Benz. Door ontwikkelingscycli te verkorten en tech-partnerships te versterken, zorgt Mercedes-Benz ervoor dat de voertuigen van het merk over de nieuwste technologieën beschikken.

Mijlpaal

“Luminar past perfect in onze bestaande partnerships met techbedrijven. Met het behalen van de SAE Level 3-norm voor geautomatiseerd rijden heeft Mercedes-Benz al een belangrijke mijlpaal bereikt. Samenwerking is een essentieel onderdeel van de strategie van Mercedes-Benz”, aldus Markus Schäfer, lid van de raad van bestuur van Daimler AG.

“Dit partnership is een mijlpaal in de branche en laat nu al zien hoe geavanceerde veiligheidssystemen en autonoom rijden de standaard zullen worden bij personenwagens,” aldus Austin Russell, oprichter en CEO van Luminar.

Lees ook:
Volvo start mondiale samenwerking toekomstige EV-generatie

Mercedes werkt samen met Luminar aan autonome auto - Automobielmanagement.nl

Mercedes werkt samen met Luminar aan autonome auto

Mercedes-Benz en Luminar Technologies hebben een partnership aangekondigd om de technologie voor hoog-geautomatiseerd rijden te ontwikkelen. Een centraal onderdeel van de samenwerking is optimale toegang tot nieuwe technologieën en wereldwijde competenties.

Doel van de samenwerking met Luminar is de huidige lidar-technologie van het Amerikaanse bedrijf verder te ontwikkelen en te integreren in de seriemodellen van Mercedes-Benz. Door ontwikkelingscycli te verkorten en tech-partnerships te versterken, zorgt Mercedes-Benz ervoor dat de voertuigen van het merk over de nieuwste technologieën beschikken.

Mijlpaal

“Luminar past perfect in onze bestaande partnerships met techbedrijven. Met het behalen van de SAE Level 3-norm voor geautomatiseerd rijden heeft Mercedes-Benz al een belangrijke mijlpaal bereikt. Samenwerking is een essentieel onderdeel van de strategie van Mercedes-Benz”, aldus Markus Schäfer, lid van de raad van bestuur van Daimler AG.

“Dit partnership is een mijlpaal in de branche en laat nu al zien hoe geavanceerde veiligheidssystemen en autonoom rijden de standaard zullen worden bij personenwagens,” aldus Austin Russell, oprichter en CEO van Luminar.

Lees ook:
Volvo start mondiale samenwerking toekomstige EV-generatie