Mercedes gaat wegen monitoren met voertuigdata

Mercedes-Benz heeft van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) een omvangrijk contract verworven voor wegmonitoring door middel van voertuiggegevens. Het programma beslaat een wegennet van in totaal ruim 130.000 kilometer.

Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat: “Op dit moment verzamelen we informatie over onze wegen via bijvoorbeeld vaststaande sensoren of rondrijdende weginspecteurs. Ik ben enthousiast dat we nu voertuiggegevens gaan gebruiken om ons wegenonderhoud dynamisch te plannen. Bovendien kan deze informatie ons helpen veiligheids-blackspots te vinden en onze winterservicevoertuigen in te zetten. We kijken ernaar uit om dit programma samen met Mercedes-Benz te starten en als best practice aan Europa te presenteren.”

Verkeersveiligheid

“Het winnen van dit Europese referentieproject voor intelligente wegmonitoring markeert een belangrijke stap voorwaarts voor Mercedes-Benz in ons doel om ‘Lead in car software’ te zijn. Door onze oplossingen voor wegmonitoring op te schalen, geven we actief invulling aan onze visie op ongevalvrij rijden en leveren we een belangrijke bijdrage aan de algemene verkeersveiligheid in Nederland,” aldus Daniel Deparis, Head of Urban Mobility Solutions van Mercedes-Benz Group AG.

Lees ook:
Mercedes-Benz gaat EV-batterijen recyclen

Mercedes gaat wegen monitoren met voertuigdata - Automobielmanagement.nl

Mercedes gaat wegen monitoren met voertuigdata

Mercedes-Benz heeft van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) een omvangrijk contract verworven voor wegmonitoring door middel van voertuiggegevens. Het programma beslaat een wegennet van in totaal ruim 130.000 kilometer.

Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat: “Op dit moment verzamelen we informatie over onze wegen via bijvoorbeeld vaststaande sensoren of rondrijdende weginspecteurs. Ik ben enthousiast dat we nu voertuiggegevens gaan gebruiken om ons wegenonderhoud dynamisch te plannen. Bovendien kan deze informatie ons helpen veiligheids-blackspots te vinden en onze winterservicevoertuigen in te zetten. We kijken ernaar uit om dit programma samen met Mercedes-Benz te starten en als best practice aan Europa te presenteren.”

Verkeersveiligheid

“Het winnen van dit Europese referentieproject voor intelligente wegmonitoring markeert een belangrijke stap voorwaarts voor Mercedes-Benz in ons doel om ‘Lead in car software’ te zijn. Door onze oplossingen voor wegmonitoring op te schalen, geven we actief invulling aan onze visie op ongevalvrij rijden en leveren we een belangrijke bijdrage aan de algemene verkeersveiligheid in Nederland,” aldus Daniel Deparis, Head of Urban Mobility Solutions van Mercedes-Benz Group AG.

Lees ook:
Mercedes-Benz gaat EV-batterijen recyclen