Amerikanen stellen weer onderzoek in naar Autopilot Tesla

De Amerikaanse verkeersveiligheidsdienst NHTSA stelt opnieuw een onderzoek in naar de Autopilot-functie van Tesla. De dienst heeft van Tesla-rijders meer dan 750 klachten ontvangen over plotseling en zonder aanleiding op de snelweg remmen van hun auto.

Tesla’s Autopilot-chef Lattner al na half jaar weg

De National Highway Traffic Safety Administration heeft bij Tesla alle beschikbare klachten, rapporten en andere documenten over dergelijke incidenten opgevraagd. Ook willen de onderzoekers weten welke ongevallen, verwondingen, eventuele doden en schadeclaims er bij Tesla zelf zijn gemeld. Daarbij is specifiek gevraagd of, voor zover bekend, op het moment van het incident de ‘Full Self Driving’ functie van de auto in werking was.

Onrust

De aankondiging komt op een moment dat CEO Elon Musk zelf ook al voor onrust zorgde met de aankondiging dat er 10 procent van de werknemers van Tesla uit zouden moeten. Tesla heeft wereldwijd al zo’n 100.000 mensen in dienst zodat het om 10.000 ontslagen zou gaan. Musk stelde daarbij zich ‘ongelofelijk veel zorgen te maken over de gang van zaken in de economie’. Geheel in stijl sprak hij zijn eerdere bericht een paar dagen later weer tegen met de mededeling dat het aantal personeelsleden de komende 12 maanden juist zou toenemen.

Winst

Het laatste kwartaalbericht van Tesla lijkt nog geen aanleiding voor die zorgen. In de eerste drie maanden van dit jaar haalde het bedrijf een operationele winst van 3,6 miljard dollar, dat was 507 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De autodivisie behaalde een brutomarge van 32,9 procent vergeleken met 25,6 procent een jaar eerder. Maar Musk waarschuwde bij die gelegenheid ook al voor zwaardere tijden door het chiptekort, andere leveringsproblemen en de lange lockdowns in China.

Lees ook:
Tesla-werker komt naar kantoor of kan vertrekken

Reageren
500 tekens over
Amerikanen stellen weer onderzoek in naar Autopilot Tesla - Automobielmanagement.nl

Amerikanen stellen weer onderzoek in naar Autopilot Tesla

De Amerikaanse verkeersveiligheidsdienst NHTSA stelt opnieuw een onderzoek in naar de Autopilot-functie van Tesla. De dienst heeft van Tesla-rijders meer dan 750 klachten ontvangen over plotseling en zonder aanleiding op de snelweg remmen van hun auto.

Tesla’s Autopilot-chef Lattner al na half jaar weg

De National Highway Traffic Safety Administration heeft bij Tesla alle beschikbare klachten, rapporten en andere documenten over dergelijke incidenten opgevraagd. Ook willen de onderzoekers weten welke ongevallen, verwondingen, eventuele doden en schadeclaims er bij Tesla zelf zijn gemeld. Daarbij is specifiek gevraagd of, voor zover bekend, op het moment van het incident de ‘Full Self Driving’ functie van de auto in werking was.

Onrust

De aankondiging komt op een moment dat CEO Elon Musk zelf ook al voor onrust zorgde met de aankondiging dat er 10 procent van de werknemers van Tesla uit zouden moeten. Tesla heeft wereldwijd al zo’n 100.000 mensen in dienst zodat het om 10.000 ontslagen zou gaan. Musk stelde daarbij zich ‘ongelofelijk veel zorgen te maken over de gang van zaken in de economie’. Geheel in stijl sprak hij zijn eerdere bericht een paar dagen later weer tegen met de mededeling dat het aantal personeelsleden de komende 12 maanden juist zou toenemen.

Winst

Het laatste kwartaalbericht van Tesla lijkt nog geen aanleiding voor die zorgen. In de eerste drie maanden van dit jaar haalde het bedrijf een operationele winst van 3,6 miljard dollar, dat was 507 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De autodivisie behaalde een brutomarge van 32,9 procent vergeleken met 25,6 procent een jaar eerder. Maar Musk waarschuwde bij die gelegenheid ook al voor zwaardere tijden door het chiptekort, andere leveringsproblemen en de lange lockdowns in China.

Lees ook:
Tesla-werker komt naar kantoor of kan vertrekken